0-20

Misteriozna kuhinja po meri

Danas je jedan od onih dana kada s vama delimo lep primer iz prakse, koji bi mogao da inspiriše i vas i nas i koji bi mogao da nam da neku lepu ideju kako da napravimo nameštaj koji će biti po meri prostora i usklađen sa željama i zamislima klijenata.

Zašto smo izabrali baš ovaj stan, baš ovaj primer? Pa, prvenstveno zbog kuhinje, ali smo sigurni da će vam se i ostatak ovog stana dopasti.

Kuhinja je, kao što možete i sami primetiti, pravljena po meri. Materijal od koga je pravljena je furnir hrastovina i toliko je, sam po sebi, upečatljiv i karatkeran, da bi bila prava šteta kvariti ga bilo kakvim drugim detaljima, što dizajneri nisu ni učinili. Kada kažemo „detalji“, mislimo na ručke, kanelure ili bilo kakve stilske kerefeke koje bi mogle privući pogled posmatrača. Jednostavno, ova boja i ovaj materijal su sasvim dovoljan „aksesoar“. Sledeća stvar koja nam je privukla pažnju je majstorsvo koje je postignuto prikrivanjem, to jest, ugrađivanjem kuhinjskih aparata, poput frižidera i mašine za pranje posuđa. Prava mera misterioznosti, ako nas pitate.

 

Takođe, umešnost da se iskoristi prostor od poda do plafona ove kuhinje, učinila nam se dovoljno važnom i zanimljivom da je podelimo s vama. O unutrašnjem rasporedu prostora u elementima ne znamo baš mnogo (rekosmo da nam je kuhinja ostala misterija), ali možemo zamisliti da je, kao što je običaj kad se pravi nameštaj po meri, napravljen u skladu sa potrebama i željama klijenata.

1-22

2-22

3-23

4-22

5-22

6-23

Kada smo kod komada nameštaja koji zauzimaju prostor od poda do plafona, zamolićemo vas da primetite ugradni plakar u predsoblju: jednostavan je na oko i uklopljen s bojom ulaznih vrata i sa bojom poda. Sigurni smo da u ovu zapreminu staje mnogo stvari koje se trenutno nose ili koje su odložene dok im ne dođe vreme za korišćenje. Da ne bismo nagađali, ostaje nam da verujemo u umešnost dizajnera da osmisle unutrašnjost prostora tako da on zadovolji potrebe onih koji će ga koristiti.

7-19

8-20

10-19

11-17

12-14

13-13

14-12

15-13

17-11

18-11

Sve u svemu, sav nameštaj u ovom stanu je harmonično ukombinovan, neopterećujući, a ipak upečatljiv i sasvim je funkcionalan. Drugim rečima, upravo je onakav kakav nameštaj po meri i treba da bude 😊

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: Delikatissen