3-1

Mali stan čiji je protagonista kuhinja po meri

Jedna od najvećih briga s kojima se susrećemo ako živimo u malom stanu je kako da maksimalno iskoristimo prostor bez žrtvovanja funkcionalnosti. E, tu stupa na scenu otvorena kuhinja koja može biti savršeno rešenje za ovaj tip doma.

Pošto nema zidova koji ga odvajaju od ostatka stana, otvorena kuhinja omogućava veću interakciju između prostora, što rezultira osećajem prostranosti. U ovakvom uređenju enterijera Skandinavci su velikistručnjaci, zato i delimo sa vama ovaj inspirativni primer – ne samo kuhinje koja je pravljena po meri, negó celog stana, tek da biste stekli kompletnu sliku i, što da ne, iskoristili neku ideju i u vašem prostoru.

 

I kako rekosmo, otvorena kuhinja je pravljena po meri prostora i u skladu sa principima skandinavskog stila, i predstavlja dizajnersko rešenje koje omogućava da se kuhinja otvara ka glavnom životnom prostoru kuće, stvarajući osećaj prostranosti i svetlosti.

I baš kao što kuhinja postaje sastavni deo glavnog životnog prostora, važno je odabrati materijale i boje koje upotpunjuju stil ostatka stana. Ako stan ima minimalističku i modernu dekoraciju, onda bi i otvorena kuhinja trebalo da odražava taj stil.

Na fotografijama ispod ćete najbolje videti na šta konkretno što mislimo, cela soba je sačinjena od neutralne bele i sive osnove, sa malim kontrastima u crnoj i prirodnim tonovima, stvarajući u celini moderan, čist i veoma miran ambijent.

0-11-1 2-1 4-2 5-1 6-1 7-2 8-2 9-1 10-1 11-1 12-1 13-1 14-1 15-1

 

Posmatrajući plan ovog stana, činjenica je da bi se prostor mogao bolje iskoristiti tako što bi se izvršila dubinska reforma, na primer, tako što bi se promenila kuhinja u kupatilo i tako bolje iskoristio veliki hol koji ostaje pomalo mrtav, tako da se ceo ulazni prostor pretvori u otvorenu kuhinju – dnevni boravak trpezarija a yadnji deo da bude spavaća soba i kupatilo.. Onako, što bi se reklo, razmišljamo naglas i delimo misli sa vama… Šta vi mislite o ovom prostoru? Pišite nam u komentarima!

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: Delikatissen