4

Kako da svaki dom dobije svoj kancelarijski prostor

Kako je rad na daljinu sve više prisutan i, čini nam se, tako će i ostati, ono što je u mnogim domovima prvobitno bilo privremeni radni sto, trebalo bi da postane mini kućna kancelarija. Dajemo vam ideje kako da u malom stanu napravite malenu kućnu kanelaciju.

NAMEŠTAJ PO MERI, NAJBOLJE REŠENJE

Kada kvadratni metri predstavljaju izazov, nameštaj po meri je uvek najbolja opcija za pravljenje kućne kancelarije. Možda je za nijansu skuplji i za izradu je potrebno malo više vremena, ali će nepogrešivo izvući maksimum iz prostora. Pored stola koji će vam trebati, može biti napravljena polica na slobodnom zidu, kao i posebni elementi za odlaganje kancelarijskog materijala.

1

DOVOLJAN JE JEDAN UGAO

Ovaj primer pokazuje da na malom prostoru možete imati udoban radni prostor. Na fotografiji je kancelarija koja, opet, sadrži prostor s policama jer koristi prednosti stare kućne biblioteke. Obratite pažnju na belu boju koja dominira enterijerom i imajte u vidu da upravo ova boja pomaže da prostor deluje veće. Takođe, ova fotografija pokazuje da je moguće raditi od kuće ako imate zid i sto od oko 40 cm dubine. Važno je, naravno, imati mali prostor sa fiokama i policama na dohvat ruke.

2

ISKORISTITE DEO STANA KOJI INAČE NE KORISTITE

Na ovoj fotografiji je prikazan primer u kome je zid predsoblja pretvoren u ormar (od poda do plafona, napravljen po meri), a kancelarijski prostor je planiran tako da se iskoristi deo zadnjeg dela ovog ormara. Tako je blizu zida dnevne sobe koja snabdeva svetlošću čitav prostor, a kancelarija ima mali ugao koji omogućava više prostora za skladištenje.

3

SKRIVENI RADNI STO KAO KANCELARIJA

U ovom slučaju, jedan komad nameštaja, ukrasni radni sto, sadrži sve što vam treba za rad od kuće na minimalnom prostoru. Mnogo velikih fioka za papire i dokumenta, polica koja se otvara samo kad radite i manje fioke za sitnice. Odlučite da radnu zonu postavite u svetao i tih prostor i moći ćete sebi da garantujete da ćete neometano raditi.

4

PROSTOR POD PROZOROM JE VEOMA KORISTAN

Još jedan prostor koji možete lako pretvoriti u kancelariju je onaj odmah ispod prozora. Obično je to mesto koje se zanemaruje, ali treba ga imati u vidu jer, za početak, prostor ispod prozora je na savršenoj visini za postavljanje stola, oko 75 cm.

5

ISKORISTITE STARI RADNI STO

Takođe možete iskoristiti sto koji ste nasledili ili bilo koji starinski sto, da biste u kući napravili mini radni kutak. Ovde je sto postavljen u prostor širok samo 80 cm, između vrata i police za knjige. Kako ovi stolovi obično imaju veliku dubinu, možete iskoristiti deo njihove površine da stavite sliku ili buket cveća. Okružite se biljkama, ako je ikako moguće! Pomoći će vam da budete dobro raspoloženi i da se bolje fokusirate.

6

INTEGRISAN U KUĆNU BIBLIOTEKU

Drugo rešenje je planiranje vašeg mini radnog stola unutar velikog prilagođenog nameštaja poput ove kućne biblioteke. Obojen u isti ton kao i zid, potpuno je neprimetan. Polica koja vrši funkciju stočića može vam pomoći da iskoristite površinu koju je teško ukrasiti, poput ove iznad radijatora.

7

 

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 
Izvor: Decoracin Despacho Piso Pequeño