1

Čajne kuhinje – fenomeni koji još uvek žive

Današnji blog posvećujemo zanimljivim idejama kako da opremite malu čajnu kuhinju tako da u nju stane sve što je potrebno.

U vidu fotografija, podelićemo s vama 15 rešenja koja mogu biti praktična za opremanje čajne kuhinje, ali i neka koja su primenljiva i na kuhinje koje imaju više funkcija.

Pre nego što pogledate ideje, zamolićemo vas da posebno obratite pažnju na osvetljenje svake od kuhinjica, zatim na rešenja koja podrazumevaju održavanje prostora urednim, kao i na multifunkcionlanost.

U nekim primerima, tamo gde nema prirodne svetlosti, ugrađene su lampe i sijalice u kuhinjske elemente, na način koji čini da je svaki deo pokriven svetlom. Doduše, i u prostorijama koje imaju prirodnog svetla, ima i veštačkog jer, naravno, mi i po zalasku sunca koristimo kuhinje 😊

Druga stvar na koji je dobro da obratite pažnju je zaklonjenost čajnog dela: ili je u udubljenju ormara / kredenca, ili čak ima front koji ga skroz zatvara. Taj detalj ima dvostruku ulogu – lakše je održavati higijenu aparata i posuđa i prostor je vizuelno čistiji.

Treća stvar koja je nama privukla pažnju je sami praktični aspekt. Neke kuhinjice, iako veoma male, služe čak i u neke druge svrhe. Recimo, kao radni stočićm to jest, kućna kancelarija.

O lepoti ovom prilikom ne bismo. Samo bismo vam napomenuli da obratite pažnju na različite stilove, boje, dekoraciju elemenata, na dekoraciju ili boju zidova, i kada budete uređivali svoj kuhinjski prostor koji služi u ove svrhe, imajte u vidu ideje koje su se vama najviše dopale.

Za kraj, želimo da prokomentarišemo boje koje su prigodne za male čajne kuhinje. Ako ste se uopšte pitali, sve su prikladne. Najčešće se koriste one boje koje se uklapaju sa ostatkom prostora, bilo da je taj ostali prostor ostatak kuhinje, bilo da se radi o dnevnoj sobi ili predsoblju – recimo, onako kako to izgleda u studentskim domovima. Međutim, drugačija boja ili drugačiji stil, dezen, materijal ili ton, ovog dela u odonsou na ostatak ne samo da mogu biti dobra ideja, nego mogu predstavljati pravi stilski intermezzo. Recimo, tapeta na tom delu zida ili zadnjeg dela ormara, brugačija boja drveta kredenca ili samo završna obrada, stvarno mogu dati poseban pečat prostoru i napraviti od čajne kuhinje maleni kutak koji se viđa samo u časopisima.

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

Da li vas je neka od ovih kuhinjica inspirisala da vi nešto u svom prostoru promenite? Koji primer vam se najviše dopao, pišite nam u komentarima. Rado ih čitamo!

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

 

Izvor: El Mueble