0-17

7 promena koje braća Skot neizostavno prave prilikom reforme svakog doma

Čuli ste za braću blizance Skot? Dru i Džonatan, mladi Kanađani, koji su se proslavili svojim rijaliti programom o uređenju i promenama domova, radili su sa poznatim klijentima iz sveta šou-biznisa, ali i sa pojedincima koji su nepoznati javnosti. Svaku od tih kuća, ovi blizanci su preuredili do neprepoznatljivosti i svaka je imala svoj lični pečat. Ipak, bez obzira na razlike, svi ovi domovi su imali 7 zajedničkih osobina koje su doprinele da život u njima bude i lep i lagodan i jednostavan. Pogledajte o kojim karakteristikama je reč i razmislite da li bi i vašem domu prijalo da ga upravo one krase.

1.Svetli podovi

Blizanci dobro poznaju pravila, a pravilo broj 1 je da je, za dobijanje efekta veličine, svetlosti i sjaja u kući, bolje da se odluče za svetle podove. Naravno, ako je ikako moguće, neka podovi budu od drveta, jer će drvo uneti toplinu u prostor, a i povoljno će delovati na zdravlje ukućana. Dakle – svetlo drvo za efekat lepog, prijatnog i zdravog doma!

1 suelo madera

2.Podovi neobičnih boja i dezena

Znamo da svako pravilo ima izuzetak pa je tako i pravilo broj jedan, već sada, naišlo na svoj izuzetak. Naime, braća Skot, kao jedan od najefikasnijih trikova, koriste pločice jarkih boja na ulazu u kuću. Ulaz u kuću je područje u kome se skupljaju nečistoće, pa blizanci u svojim renoviranjima za toplu dobrodošlicu koriste pločice jakih boja, umesto tepiha. Pored toga što se lako čiste, pažljivo odabrane pločice su i neobične i lepe i daju domu osećaj posebnosti.

2 recibidor

3.Ostave – čak od ulaznih vrata

Funkcionalnost je imperativ svakog doma koji preuređuju braća Skot, a  to podrazumeva dovoljno mogućnosti skladištenja. Na ovaj način, zagarantovan je red od trenutka kada se pređe kućni prag, a to postižu uz pomoć nameštaja koji sadrži mnogo prostora za odlaganje stvari.

3 almacenaje

4.Velike lampe i lusteri

Velike lampe i ogromni lusteri su neizostavni detalji. Iako je prirodno svetlo na prvom mestu, blizanci prostorije ukrašavaju na ovaj način jer smatraju da svetlosti nikad dosta, a da lep dizajn može samo da upotpuni važnost ovih funkcionalnih dekorativnih detalja. Inače, smatraju da svetleći elementi uvek treba da budu neobični i originalni, ali ne treba da budu protagonisti prostora.

4 lampara grande

5.Kuhinja u (makar) dve boje

Ovi momci vole „drskost“ u dekoraciji, to jest, vole da unose novine koje su neretko hrabre i rizične. Tako čine i sa kuhinjama. Umesto jednobojnih, sigurnih opcija, biraju da kuhinje imaju makar dve boje. Ipak, ma kako bili drski, oni nisu nepraktični. Pa zato, iz čisto praktičnih razloga, biraju da donji delovi kuhinje (oni koji se češće prljaju) budu tamnijih boja, a gornji su u svetlijim tonovima.

5 cocina

6.Otvorene police u kuhinji

Ovim gestom jasno stavljaju do znanja da im je dekoracija veoma važna, jer otvorene police su najbolji način da svi koji uđu u kuhinju vide taj lepi escajg koji ste dobili na poklon, ili čajnik i set šolja koji ste kupili na nekom putovanju. Doduše, pored „šepurenja“ lepim stvarima, otvorene police čine da se postigne efekat rasterećenog prostora, što je posebno važno u manjim kuhinjama.

6 estante

7.Ljubitelji klupa

Ako imaju mogućnost da naprave trpezariju unutar kuhinje, blizanci će to i učiniti. Ali, više vole da izbegnu formalnost trpezarije i stvore intimni prostor koji je maksimalno iskorišćen, a klupa umesto stolica je jedan od boljih načina da se to postigne. Ovo je način da naprave topao i poznat prostor u kuhinji, koji je savršen za svakodnevne obroke.

7

 

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

 

Izvor: Arquitectura y Diseño