2

6 osnovnih kvaliteta kuhinjskih ostrva

Ako imate dovoljno prostranu kuhinju i ako razmišljate da u nju postavite ostrvo, nemojte oklevati!  To je element od velike koristi, jer ćete pored toga što ćete dobiti radnu površinu za kuvanje, takođe dobiti i prostor za skladištenje u vidu dodatnog komada nameštaja za organizovanje kuhinje.

Navešćemo vam i 6 osnovnih prednosti koje dobijate kada napravite kuhinjsko ostrvo, koje će vam, ako vam se učine dovoljno bitnim, pomoći da se odlučite za taj korak.

1

1.Dodatni prostor za skladištenje

U ostrvu možete imati sve one emente koji su vam potrebni za skladištenje: ormariće, fioke, police, koji će vam omogućiti da proširite kapacitet svoje kuhinje i smestite u nju više posuđa ili aparata za kuvanje. A kao što i sami znate, više prostora za odlaganje predmeta znači da ćete imati uredniju kuhinju.

8

3

17

4

2.Instalacija uređaja

Pored fioki i ormarića, na kuhinjsko ostrvo možete ugraditi, to jest instalirati, aparate koje koristite tokom pripreme hrane.  Naravno, ako se odlučite da ostrvu date ovu funkciju, vodite računa o rasporedu kuhinje, počev od instalacija, do ostalih ključnih mesta. U suprotnom će vam se destiti da se, tokom pripreme hrane, mnogo šetate od jednog dela kuhinje do drugog.

5

6

7

 

3.Mesto za sastanke

Ostrvo može postati sjajno mesto za susrete tokom kuvanja. To je zato što se obično nalazi u središnjoj tački kuhinje i prosto poziva sve prisutne da učestvuju u razogovoru ili prpremi hrane.

9

10

11

4.Višenamenski prostor

Kuhinjsko ostrvo ne služi samo za kuvanje. Možete od njega napraviti prostor za obedovanje. Potrebno vam je samo nekoliko stolica, i naravno, morate dobro razmisliti o upotrebi koju ćemo mu dati pre nego što ga smestite u kuhinju, da biste odabrali oblik, elemente koji ga čine, visinu…

12

13

14

15

5.Dekorativni element

Dobro osmišljeno ostrvo elegantnog dizajna učiniće da vam kuhinja izgleda kao iz časopisa. Sigurno ste videli slike lepih kuhinja i sve su imale zajednički element: ostrvo. Najposle, da li vam se sviđaju fotografije koje sada gledate?

16

18

19

6.Zajednički prostor za rad

Zahvaljujući tome što je ostrvo slobodno sa sve 4 strane, mnogo će biti lakše da u kuvanju, odnosno u pripremi hrane, učestvuje dvoje ili više ljudi jer će, za razliku od klasične kuhinje, svako imati svoj delić prostora.

21

22

23

Sigurni smo da ćete, ako se odlučite za kuhinjsko ostrvo, početi da provodite više vremena u kuhinji zahvaljujući ugodnosti koju ovaj element unosi.

 

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>