1

6 načina da vaša terasa postane prava mera privatnosti

Danas ćemo pričati o jednom posebnom prostoru na koji ne može baš svaki dom da računa, ali srećnici među nama i te kako mogu da iskoriste njegove prednosti.
Pogađate, u pitanju je terasa. Terasa je, dakle,  otvoreni prostor koji je prošireni deo vašeg stana ili kuće. Nalazi se sa strane stambene zgrade, a može biti na krovu ili u prizemlju. Ako treba da budete povezani sa prirodom, terasa će vam pružiti to zadovoljstvo više od balkona ili lođe, jer nema bočne zidove, a često ni krov. Da bi terasa upotpunila naše želje i potrebe, važno je da bude zaklonjena od očiju javnosti. Zato sa vama danas delimo nekoliko ideja kako možete da ovaj dragoceni prostor učinite oazom privatnosti.

Ako i vi sanjate o terasi koja vas zaklajnja od očiju prolaznika, suseda, stranaca, ove ideje vam pomažu da postignete svoj cilj da uživate u intimnijem prostoru ovog leta. Na ovaj način nećete imati ništa protiv da se sunčate ili odspavate. Ne radi se o stvaranju bunkera, već radije o otvorenom prostoru u koji možete izaći, a da ne budete prisiljeni da neizbežno pozdravljate komšije jer su „oni tu“. Među našim predlozima, neki jeftiniji, neki malo skuplji, a vi izaberite onaj koji vama najviše pasuje.


Rešenja koja ćete videti u nastavku su:

1.Poljske biljke i poljsko cveće koji se mogu naći po relativo pristupačnim cenama. Važno je da se raspitate oko održavanja, ali takođe znamo da sada u svim rasadnicima dobijate i stručnu pomoć prilikom kupovine.

5 6
2.Rešetke od PVC materijala koje su već nešto zahtevnija investicija i traže više angažovanja sa različitih strana, a takođe i podrazumevaju i ozbiljniji budžet.

7
3.Drvene letve koje će ograditi terasu od komšijske. U ovom slučaju treba voditi računa o vrsti drveta. Recimo, tikovina je prilično zahvalna za ovakve radove.

8
4. Za moderniji rezultat, ali sa toplinom efekta drveta, sintetičke daske na otvorenom su vaše rešenje.

9
5.Zastori od biljnih vlakana su dobro i praktično rešenje, štite i od sunca i od pogleda prolaznika, a imaju i dodatnu prednost da su od prirodnog materijala.

10
6.Tekstilne tende, zavese od tekstila i uopšte tekstilni program predstavlja veliku lagodnost kada je u pitanju privatnost prostora. Za početak, lake su i lako zamenljive.

2 14

ŠTA DA STAVITE NA TERASU DA VAS NE VIDE?: SAMO NEK JE PRIRODNO

Pored već pomenutih ideja, važno je istaći da je u modi ono što je prirodno. Da, mnogo puta naša terasa postaje mala oaza u koju pobegnemo od rutine nakon dugog dana. Najlepše je imati taj trenutak opuštanja u kutku našeg doma koji nam daje svežinu i pre svega mir. Upravo za ovo drugo biće nam potrebna privatnost. A šta je bolje nego to učiniti na najprirodniji mogući način?

 

Jedan od načina da steknete privatnost na balkonu je korišćenje plemenitih materijala poput pruća, borove kore ili čak bambusa. Žive ograde, žbunje, penjalice, su takođe savršeni saveznici da se odlučite za prostor sa rustičnim ambijentom. Naravno, moraće se voditi računa o tome kako bi biljke mogle da izdrže različite klimatske promene.

3 11

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu.