6 malih kuhinja koje obiluju velikim idejama

Male kuhinje – naša poslastica, a vaša takođe, tema su današnjeg bloga 😊 Ovoga puta smo izabrali 6 primera koji predstavljaju pravi delikates kada su u pitanju ideje kako da maleni prostor obogatite do te mere da njegova površina postane zanemarljiva. Znate i sami da nas dobre ideje inspirišu, pa se tako nadamo da će i vama neka poslužiti kao inspiracija u vašem domu.

1.Otvorena na jednom kraju i s nepuna četiri metra kvadratna

Trik ove male kuhinje koja deluje prostranije je u tome što je otvorena na jednom kraju gde je smešten šank koji služi kao produžetak radnog prostora pored ploče za kuvanje i kao sto za doručak. Izgleda veoma šik uprkos tome što je minijaturna! Naravno, ovom šik efektu doprinosi i igra crnih frontova sa drugim bojama: drvetom u visećim elementima i belom na radnoj ploči.

1.0

2.Površina kvadrata

Takođe otvorena na jednom kraju, ova mala kuhinja ne izgleda tako kada se oslobodi dva od svoja četiri zida. Nameštaj je u obliku slova L pričvršćen na dva zida koja „su preživela“ renoviranje, a dobijen je treći prednji deo na koji je ugrađena ploča za kuvanje na koju se nastavlja šank.

2.0

3.Boja kao saradnik prostora

Opet sličan slučaj: ova mala kuhinja je, spuštanjem pregrada koje je ograničavaju, postala primer otvorenosti i prostranosti. Otvorena jeste, ali je savršeno omeđena šankom sa stolicama. Boja pločica iznad šporeta i sudopere osvežava prostor, ali i obeležava teritoriju. Iznad pločica, nema visećih elemenata što kuhinji daje rasterećen izgled, a prostor za skladištenje je pronađen u donjem delu šanka. Ne vidite ga, ima klizeća vrata koja su zatvorena 😊

3.0

4.Kuhinja iz koje se viri kroz prozor

Ne znamo za vas, ali nama je ovo rešenje presimpatično 😊 Da mašta vodi ka rešenjima, ova kuhinja jeste primer pravi! Vidite i sami, u pitanju je kuhinja koja nema svoj prozor, te nema ni izvor svetlosti. Prozor koji je deli od dnevne sobe je sjajno rešenje jer je tako dobila svetlost, a kuhinjski mirisi ne prodiru do dnevne sobe.

4.0

5.Sva rešenja su za šankom

OK, malo, ali samo malo, smo preterali 😊 Jer, istina jeste da se ova kuhinja zaista „dešava“ u minimalnom prostoru, mada ne izgleda baš tako. Sjajan raspored nameštaja ima gotovo magični efekat. Na izduženom poluostrvu su postavljeni sudopera i ploča za kuvanje, između kojih su nameštaj i uređaji. Dalje, da bi se propratio izgled kuhinje u obliku slova U, ideju nastavljaju rerna sa mikrotalasnom pećnicom, ormar za ostavu i frižider. Sve otvoreno i sa radnom površinom na poluostrvu koja izgleda poput šanka.

5.0

6.Uska a dugačka kuhinja

Mada je sami kraj ove mini kuhinje takođe mini vešernica što daje utisak da ima prostora za sve, ono što je radni prostor smešteno je bukvalno na površini od nekoliko metara i na dva paralelna fronta. U jednom od njih postoji prostor za kuvanje, a u suprotnom je napravljen nameštaj za skladištenje koji zauzima prostor od poda do plafona. Odabir neutralnih tonova je sjajna ideja za ovu kuhinju, budući da je bilo veoma lako upasti u zamku zvanu prezasićenost prostora.

6.0

 

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: El Mueble