0-21

5 saveta kako da optimizujete prostor u malom stanu

Kako smo mi u Crvenoj Jabuci veliki zaljubljenici u male prostore i velike ideje koje mogu te prostore učiniti funkcionalnijim, i danas sa vama delimo 5 saveta kako da opremite mali stan po vašoj meri i primer koji će te savete potkrepiti.

Naravno, mi smo veliki zaljubljenici u velike prostore, ali to nije tema današnjeg bloga te vraćamo fokus nao no što jeste:

Hajde da pogledamo ovaj mini stan od samo 40 m², tačnije 36,5 m², i da obratimo pažnju šta je sve učinjeno da bi se optimizovao prostor, a da je zadržana i lepota i funkcionalnost stana. Predlažemo da, dok gledate fotografije, date prioritet sledećim pitanjima:

1.Ormari koji zauzimaju ceo zid, koji se stapaju sa zidom ako je to moguće, odnosno koji su iste boje i koji koriste svaki centimetar prostora – od poda do plafona. Rešiće stvaranje skladišnog prostora bez ikakvog uticaja na dekoraciju, jer će biti integrisani u prostor kao da je u pitanju običan zid. Drugim rečima – ormari po meri.

9-16

13-11

14-10

2.Sto na rasklapanje (i uopšte, nameštaj sa različitim funkcijama, a u slučaju stola: šank, ostrvo…). Ako vam se ne sviđa ideja da šank bude i sto, mali sto sa mogućnošću rasklapanja, stolice na rasklapanje ili slaganje, pomoćni stolovi koje možemo koristiti u jednoj ili drugoj prostoriji, mogu biti rešenja koja će vam značiti u malom prostoru.

7-16

3.Svi viseći kuhinjski delovi koji sežu do plafona. Ovo je još jedna opcija za skladištenje koja neće promeniti izgled doma na neki značajan način, ali će obezbediti više prostora za skladištenje.

4-19

5-20

6-17

4.Ofingeri, kuke za vešanje stvari i police, sve su ovo načini da iskoristite i najmanju priliku da napravite još jedan prostor za skladištenje. Na fotografijama možete videti, na primer, kako je prozorska daska korišćena kao polica ili kako su na ulazu kuki postavljene ispod police kao stalak za kapute.

15-11

5.Otvaranje prozora između prostorija da biste dobili prirodnije osvetljenje, jedno je od najpogodnijih rešenja jer donosi više benefita. Najčešće se otavanje prostora primenjuje u spajanju kuhinje i dnevne sobe. Ipak, u ovom stanu, između kuhinje i spavaće sobe, došlo je do spajanja prostora. Verujemo da su mogli su da sruše ceo zid, integrišu dnevnu sobu sa spavaćom sobom ili da se odluče za bilo koju drugu opciju koju svakodnevno viđamo u ovom tipu kuće, ali ne, otvorili su prozor, dve sobe su i dalje odvojene, ali kuhinja ima koristi od tog divnog svetla.

10-14

11-11

Koje druge opcije možete smisliti? Da li ste i vi primenili neko od ovih pet nabrojanih rešenja? Ako jeste, koje rešenje je u pitanju i da li vam je pomoglo? Pišite nam u komentarima, radujemo se razmeni iskustava!

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: Delikatissen