dnevna-decija-soba-na-vozdovcu-4

5 načina i 1 bonus predlog da dekorišete svoju komodu

Sad kad ste napravili komodu po meri i kad vam se odlično uklapa u enterijer, dolazimo do sledećeg bitnog pitanja: kako je ukrasiti. Jer, ovaj komad nameštaja ima i tu dodatnu mogućnost da, pored svoje lepote, primi i lepotu aksesoara i da prostor učini još lepšim i plemenitijim. Naravno, dekoracija zavisi od materijala, boje i stila u kom je komoda napravljena, ali kojim je dekorisan enterijer, ali je svakako važno iskoristiti potencijal o kome vam pričamo.

Mi smo pronašli 5 lepih ideja kako da ukrasite svoju komodu, a vi izaberite jednu (ili nekoliko) i primenjujte u svom domu, prema svom stilu i senzibilitetu.

1.Bela, drvo i biljke
Ovaj predlog vam je nepogrešiv pogodak, naročito ako je vaš dom opremljen u modernom stilu. Dakle, bela komoda sa detaljima od svetlog drveta – na njoj draga fotografija ili omiljene knjige- i zelenilo koje je ulepšava. Dodatni plus vam je ako na zid iza komode okačite neko interesantno ogledalo.

1

2

2.Minimalizam u punom sjaju 

Ako ste minimalista po opredeljenju i ako vam je tako i dom opremljen, onda ni komoda ne sme biti drugačije ukrašena. Za početak, crno-blea kombinacija je veoma poželjna. I u ovom slučaju bi bilo dobro da se na komodi nalaze knjige, naravno, koje pripadaju kućnoj bibilioteci i koje često koristite. Ogledalo na zidu je ovoga puta svedenije estetike – crni ram, okruglo, bez ikakvih detalja.  Što se biljki tiče, minimalizam voli sukulente, pa je to predlog i za ovu komodu.

3

3.Rustične komode 

Naravno da ovaj stil nije mogao izostati. Prvo, glavna mu je odlika prirodna boja drveta, pa zato i prilažemo slike komoda u boji svetlog drveta. Od detalja, poželjna je neka klasična „starinska“ stona lampa, kutije od bambusa ili drveta, vintaž detalji, i naravno, cveće! Ili na komodi, ili pored nje :)

4

5

4.Komoda zvana „industrijalka“ 

Pogađate, ovo je komoda koja pripada industrijskom stilu i čije „ulepšavanje“ mora ostati verno stilu kome ona pripada. Nije teško ukrasiti je, dovoljno je da aksesoari budu od metala i od drveta i već ste na dobrom putu. Mi s vama delimo primer komode koja je dekorisana drvenim kutijama, a na njoj je i večiti kalendar i vaza sa osušeim cvećem. Zid iza komode, kao što ste do sada shvatili, mora pratiti stil, pa je zato na njemu ogledalo s metalnim ramom.

6

5.Komoda savremenog stila

Ako ste ljubitelji modernog i odvažnog stila, odnosno, ako ste poklonici savremenog enterijera, onda i vaša komoda mora biti takva: birajte joj boju koja nije standardna, a dekoracija na njoj mora biti i jednostavna i drugačija – što bi se reklo, mora biti neobično obična. Detalji treba da budu i lepi i praktični, ali ni to im ništa neće vredeti ako  ne budu imali lični pečat. Baš kao ova bela lampa i kao mesingana vaza za cveće.

7

8

Bonus predlog:
Komode iza kojih je prozor

Kada je ovo slučaj, važno je da znate da zavese i komoda već čine estetsku celinu i da u skladu sa tom informacijom treba da dekorišete komodu. Dakle, gledajte da sitnice na njoj budu jednostavne, neupadljive i da ne ometaju svetlost koja dolazi kroz prozor. Idealno je da svi detalji koji su viši od obične činijice ili kutije za sitnice budu postavljeni sa strana, a da u sredini budu niske sitnice.

9

10

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: Mil Ideas