10

30 modernih kuhinja i nekoliko korisnih saveta kako da ih uredite

Evo nas i danas sa inspirativnim primerima i samo nekoliko saveta koji vam mogu koristiti. Naravno, tiču se uređenja enterijera i u vezi su sa adekvatnim izborom nameštaja.

Današnji blog posvećujemo modetnim kuhinjama.  Kao što ćete videti kroz izabrane fotografije, kuhinje u modernom stilu ne moraju da budu iste. Jer, moderan stil je veoma raznovrstan stil koji. iako ima mnogo zajedničkih tačaka, ipak ostavlja prostor za originalnost i indivivdualni izraz.
Hajde da pogledamo koje su to zajedničke tačke…

 

ŠTA TREBA DA BUDU DELOVI JEDNE MODERNE KUHINJE?

Nameštaj bez ručki: nameštaj moderne kuhinje mora da ima glatke frontove, bez lajsni, i sa linearnim, gurnutim i otvorenim ručkama ili otvaranje na tip-on.

Ugradni uređaji: što su više neprimećeni, to bolje “izgledaju”. Ugradite ih u nameštaj, obložite ih istim frontovima ili izaberite modele od nerđajućeg čelika.

Visokotehnološke radne ploče: izaberite materijale najnovije generacije, sa naprednim karakteristikama otpornosti i higijene.

Prirodni aksesoari: kao što su korpe, tekstil od lana ili organskog pamuka, robusne drvene daske, aluminijumske činije za voće, moderne zavese… Neka ovoga ne bude mnogo, ali neka sve bude veoma dobro odabrano.

Lakirana svilenkasta tekstura: Ova završna obrada nameštaja prenosi modernost, ne ostavlja ružne tragove i veoma je prijatna za oko i na dodir.

Plafonske lampe / lusteri u industrijskom stilu: zidne lampe, metalik, ugradni LED reflektori… Biće idealno osvetljenje za modernu kuhinju.

Što se tiče podova, materijali za podove su najčešće svetlo drvo, hrast ili bukva, mikrocement ili hidraulični (a takođe i kombinacije dve vrste materijala).

1

2

3

4

5

6

7

8

9

23

24

26

OTVORENE KUHINJE

Kao opšte pravilo, moderna kuhinja se otvara ka trpezariji, i tako stvara prostor koji se integriše sa ostatkom kuće. Ove kuhinje su takođe funkcionalne: opremljene su najnovijim tehnologijama, ali ne izgledaju kao laboratorija. Osvetljenje je odličan saveznik kada je u pitanju postizanje modernog stila u kuhinji.

 

11

15

16

17

18

19

20

21

22

25

Moderna kuhinja može da sadrži čak i dekorativne elemente koji su tipični za dnevnu sobu, kao što su slike. To je, bez sumnje, način da se integrišu oba prostora i da se ublaže njihove granice. Čistoća linija je odlučujuća pri uređenju kuhinje u modernom stilu. Vizuelno veoma čiste površine, staklena pozadina, beli zidovi i laminatni pod, stvaraju prijatan kontinuitet između prostora.

12

13

14

27

28

32

31

33

36

35

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 
Izvor: 30 Cocinas Modernas Mejores Ideas Para Copiar