5-5

10 saveta za opremanje malih domova

Mali prostori takođe mogu biti savršeno opremljeni, samo je važno da vodimo računa o mogućnostima koje nam se nude i da ih uređujemo po meri prostora, a ne prema standardima i trendovima.

Evo koji su saveznici malih domova:

1.Otvorene kuhinje sa šankom

Otvorene kuhinje su dobra opcija za mali dom. Dopuštaju svetlosti da cirkuliše, a takođe nema zidova koji zauzimaju prostor. Pored toga, otvoreni koncept je veoma moderan. Šank je dobar izbor za ručak, doručak ili da obavite neki kratak poslovni zadatak stojeći ili sedeći za šankom. Pored toga, ispod površinskog dela šanka, možete napraviti maleni prostor za skladištenje stvari.

1

2.Kuhinjsko ostrvo

Malo ostrvo u kuhinji ne oduzima prostor, naprotiv. Doprinosi funkcionalnosti i eleganciji. Jedino je bitno da se ostvo veoma dobro uklapa u kuću. Ako je taj kriterijum ispunjen, onda ono može poslužiti kao separator između dve zone koji diskretno pravi granicu, ali ne razdvaja prostor.

2

3.Potpuno integrisan prostor

Postoji mogućnost da spojimo dva prostora u jednu prostoriju. Ovo često srećemo i u večim stanovima, na primer, kuhinja i trpezarija se spajaju kako bi kreirale kompletan prostor. Često se na ovu otvorenost nadovezuje dnevni boravak koji je odvojen samo jednim komadom nameštaja.

3

4.Nameštaj po meri

Nameštaj po meri je dobro rešenje jer, kako mu i sam naziv kaže, uklapa se u dimenzije prostora i u potrebe, kako praktične tako i estetske, ukućana.

5.Staklene pregrade

Ove pregrade su idealno rešenje ako vam nije potrebna vizuelna distanca, ali jeste zvučna ili ako vam treba zaštita od mirisa (na primer, u slučaju kuhinje koja nema svoj prozor, stakleni zid je savršeno rešenje.

5

6.Stolovi na razvlačenje ili sklapanje

Prvi iznutra kriju produžetak, koji se uklapa u centar stola i povećava  njegovu dužinu. Drugi imaju preklopna krila sa obe strane, smanjujući njihovu veličinu za trećinu kada se sklope. Na osnovu ovih informacija nam je svima jasno zašto su ovi stolovi dobar izbor.

6

7.Police za knjige

Otvorena polica za knjige je savršena opcija za povezivanje dve sobe bez ometanja vizuelne komunikacije prostora. Drugim rečima, odličan je saradnik u razdvajanju dva okruženja, kakva god da su. U zavisnosti od toga koju visinu elementa izabete, imaćete više ili manje privatnosti.

 

 

7

8.Uzglavlje po meri

Uzglavlje od gipsa, sa malo pozadine, integriše se u spavaću sobu tako što ćete ga okrečiti u istu boju i na isti način kao i zid. Pored toga, omogućava stvaranje niše kao stola i deluje kao improvizovana polica. Konkretno u primeru na slici ispod, zahvaljujući ovom rešenju, bilo je slobodnog prostora za postavljanje komoda, takođe bele boje.

 

 

8

9.Mudro razdvajanje zona

Ponekad jedan komad nameštaja (poput ove komode na slici ispod) označava podelu između dnevne sobe i spavaće sobe. Ipak, od ovog načina postoji još jedan koji zauzima još manje prostora. Ako se pitate koji, odgovor su boje. Boje takođe mogu da naprave razliku između zona. Na primeru slike ispod: tamno drvo u spavaćoj sobi i veoma svetli tonovi u dnevnom boravku.

10.Čitav prostor bez vrata

Iako jesu deo privatnosti, u malim stanovima zidovi i vrata zauzimaju prostor. Opcija je da se klasični zidovi zamene kliznim vratima. Takođe koristite mobilne panele da otvorite ili zatvorite prostor po želji; na primer, ako želite da imate više privatnosti kada gosti dođu ili ih otvorite, ako ste sami.

9

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: Decorar Casas Pequeñas