portada

10 načina da prepoznamo moderan dnevni boravak

Ako već volite da predloge modnih pista unesete u svoj garderober, zašto ne biste uradili isto za svoj dnevni boravak? I, mada vam možda deluje da su te ideje teško prilagodljive običnom budžetu i prosečnom domaćinstvu, to je samo varaka. Trik je u tome da znate kako da najnovije trendove u uređenju uklopite u stvarnost vaše dnevne sobe, odnosno u njene dimenzije, kao i u mogućnosti vašeg novčanika. Mi ćemo danas sa vama podeliti neke ideje kako da unesete boje, dizajn i materijale koji se smatraju modernim i poželjnim u 2023. a akcenat će biti na malim dnevnim boravcima – što, naravno, ne znači da neke ideje nisu primenljive i na velike površine.

 

1.DRVO NEIZOSTAVAN ELEMENT

Sigurno već znate da je drvo najmoderniji materijal u 2023. par ekcellence, ne samo u dnevnim sobama, već iu svim prostorijama kuće. Zbog svoje topline, prirodne lepote… koristi se kako za izradu komada nameštaja i dekorativnih dodataka, tako i za oblaganje podova i zidova. Male sobe će voleti drvo svetlih tonova, tako da imate sreće jer je hrast među najpopularnijim izborima.

1.1 madera

2.VLAKNA
Ali drvo nije jedini materijal na koji se možete osloniti za uređenje male dnevne sobe prema trendovima 2023. Ove godine, kao i prethodnih sezona, poželjno je sve što ima veze sa prirodnim, organskim i održivim. Stoga su biljna vlakna i dalje „must have“ ukras. Prenesite ovaj trend u svoju dnevnu sobu sa par pufova koji zatvaraju prostor za sedenje- oduševićete se lakšim i manjim opterećenjem od onog koje prave tradicionalne fotelje.

2. fibra

3.PRIRODNE BOJE

Ništa kao premaz boje za svež izgled sobe. Ova 2023. se oslanja na paletu boja inspirisanih prirodom (bež, braon, plava, zelena…) a u malim prostorijama bolje je igrati se svetlim tonovima da biste dobili svetlost i osećaj vizuelne prostranosti.

3. colores naturales

4.RAZBIJANJE ANEMIČNIH AMBIJENATA

Čini se da, malo po malo, monohromne dekoracije koje nam je doneo topli minimalizam traže detalje koji unose dinamiku i koje raskidaju sa hegemonijom neutralnih tonova. Dakle, znate, stvorite kontrast kroz tekstilne detalje, ali nemojte mešati više od tri različite boje ili ćete rizikovati da preopteretite prostoriju.

4. ruptura con neutros

5.CRNI ŠIK DETALJI

Crna je jedna od boja koje su u trendu u 2023. godini, ali ono što je zaista hit jeste „crno-beli“ kontrast. Pridružite se ovoj modi na diskretan način, bilo nekim komadom nameštaja koji može da bude fotelja, bočni sto ili puf, bilo ukrasnim detaljima.

5. negro

6.CVEĆE

Jer će svojim jarkim i veselim bojama pomoći i da taj “dosadni jednobojni deo sobe” oplemenite, a da ne oduzmete ni jedan centimetar od dragocenog prostora.

6. flores

7.OKRUGLI OBLICI

Ovaj trend je „obavezan“ u malim prostorijama, jer dizajn okruglih linija, pored toga što daje energiju i čini prostor prijatnijim, olakšava cirkulaciju. Pa zašto ne biste zatvorili prostor za sedenje sa jednom ili dve fotelje poput ovih, okruglih?

7. formas redondas

8.OGLEDALA

Postala su neophodan resurs za upotpunjavanje dekoracije bilo kog prostora, bilo da se radi o spavaćoj sobi, hodniku ili dnevnoj sobi, gde možete staviti bilo šta, od velikog okruglog ogledala do kompozicije sa modelima različitih veličina ili prozorskih ogledala, koji idu dobro sa bilo kojim stilom.

8.espejo

9.OGROMNI LUSTERI

Popularni su skulpturalni dizajni, kao i XXL lusteri i lampe koje ne samo da obogaćuju dekoraciju, već i postaju fokusne tačke. Nemojte odustati nakon postavljanja jednog u svoju dnevnu sobu, već to učinite u trpezariji i kompenzujte njegovu veličinu vizuelno laganim dizajnom, kao što je model od prirodnih vlakana, metalne mreže ili ratana.

9.lamparas grandes

10.PLAFONJERE

Ako vaša dnevna soba nema neku posebnu visinu, bolje je da se odlučite za plafonjerke koje su, pošto su pričvršćene za plafon, idealne za male prostore ili za sobe koje nemaju previše visoke plafone. Ovakve svetiljke su trend u dekoraciji i veoma dobro utiču na stvaranje osećaja visine i prostranosti.

10.plafones de techo

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: El Mueble