0-20

Za promenu i bez presedana!

Danas delimo sa vama prizor doma koji, pored opremljenosti nameštajem (adekvatnim i po meri) veliki značaj pridaje i tekstilima. Zavese, jastučići, tepisi i stazice, stolnjak, posteljina… Svaki detalj čini ovaj dom bogatijim, toplijim, svetlijim i nežnijim.

U pitanju je mali stan od 47 m², sa novom, renoviranom kuhinjom i sa takođe renoviranim kupatilom i drvenim podom u beloj boji.

 

Ovakva rešenja, mislimo na tekstil kao dekorativni resurs, vrlo su mudar izbor za ukrašavanje malih stanova jer su, pored lepite i praktični (često neophodni) i ne zauzimaju dodatni prostor. Ako ćemo pravo, zavesa ili tepih, čak i da nam ne trebaju, mogu potpuno oplemeniti izgled prostora, a da pritom ne zauzmu ni centimetar upotrebljivog prostora.

1-14

Ako se osvrnemo na kuhinju, primetićemo da su luster, klupa sa jagnjećom kožom, slike sa prirodnim motivima i kredenc, doneli pomalo klasični i rustikalni duh ovom, na prvom mestu, skandinavskom sdekorativnom stilu, ne zaboravljajući pri tom divnu prirodnu svetlost koja ulazi kroz prozor.

Kuhinjski nameštaj, osim kredenca koji je stari komad osvežen i prilagođen kuhonji, napravljen je po meri prostorije što je najpraktičnije rešenje i za velike stanove, potrebe stanova manje kvadrature za nameštajem po meri, nema potrebe ni da naglašavamo.
Iako kuhinja, sama po sebi, nije mala – naprotiv, sa trpezarijom čini prilično prostranu celinu, ipak je bilo potrebno maksimalno iskoristiti oba za nameštaj upotrebljiva zida, i na njih smestiti i aparate i radnu zonu i elemente za skladištenje kuhinjsko-trebzarijskih stvari. Nama se lično dopada stil izrade, bela boja, svedena završna obrada, rustikalne ručke, ali nimalo nametljive i staklo na gornjim elementima, koje razbija monotoniju i sprečava da kuhinjski delovi postanu jedna monótona, bela ploča.

4-14

5-14

6-14

U dnevnoj sobi, nameštaj ispod TV-a, sveden i minimalan, koji ne zauzima čak ni prostor do poda, zadovoljava osnovne potrebe odlaganja stvari, ali zato maksimalno zadovoljava imperativ što manje dubine kada su u pitanju male ili uske prostorije.

7-14

8-14

10-13

11-12

U spavaćoj sobi takođe ima štošta lepo da se vidi. Ogledalo koje praktično prekriva čitav jedan zid spavaće sobe, sastvani je deo garderobera po meri zida. Ovo je sjajno rešenje jer ogledalo reflektuje i svetlost i zelenilo koje se vidi kroz prozor, ali istovremeno i ističe lepotu kreveta i posteljine koja ga ukrašava pa sobi i ne trebaju nikakvi dodatni ukrasni detalji.

12-12

13-11

14-10

15-10
Na kraju bismo vas pozvali da se osvrnete na iskorišćenost prostora u predsoblju – posebno mislimo na mini garderober. Zanima nas da li mislite da je njegova unutrašnjos možda mogla biti bolje iskorišćena sa većim kapacitetom skladištenja. Pišite nam u komentarima šta mislite 😊

18-10

19-9

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

 

Izvor: Estilo Nórdico Acogedor Con Textiles