portaada

Uskršnja dekoracija u vašem domu

Uskrs, ili ako vam je draže Vaskrs, predstavlja jedan od najsvečanijih hrišćanskih praznika.

I sve oko tog praznika je nekako posebno: priroda koja se tek probudila i procvetala, sunce koje nas darežljivije greje, svet je pun veselih boja – sve podseća na život.

I u tom jeku boja, mirisa i svetlosti, slavimo i dan koji mnoge među nama veseli.

Za razliku od Božića kada ukrašavamo čitavu kuću, Vaskrs obično nije praznik vaskolikog kićenja. To je dan kada se najčešće ograničavamo na ukrašavanje porodične trpeze. A kada to kažemo, prvenstveno mislimo na ukrašena, ofarbana jaja, posudu u kojoj se nalaze i na dekoraciju stola.

Nekada su tu dekoraciju predstavljala jaja skuvana u lukovini, ukrašena nekom liskom, pa na sam praznik služena iz korpe obložene slamom. Danas su nam na raspolaganju različite ideje i tehnike, a mi vam nudimo 20 ideja kako da ukrasite prazničnu trpezu i učinite je svečanijom. Nadamo se da će neka od njih biti baš po vašoj meri!

2

3

4

6

 

1

8

23

22

21

9

18

17

16

15

14

13

12

11

10

 

Nadamo se da će vam neka od ideja biti korisna kada vi budete ukrašavali svoju prazničnu trpezu. Ako bude tako, biće nam veoma drago :)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>