1-5

Uredite dom u skladu sa japandi stilom

Crvena Jabuka je, od svojih početaka, prvenstveno usmerena na jedan cilj: a to je zadovoljstvo naših klijenata!

Pošto zadovoljstvo uslugom zavisi od mnogo faktora (koji rezultiraju pravljenjam nameštaja po meri i opremanjem prostora njime), mi sa vama rado i često delimo ideje i informacije kako da ukrasite prostor.

U tom smislu, danas sa vama delimo jedan dpbar primer iz prakse. U pitanju je stan opremljen nameštajem po meri (ili, preciznije, i nameštajem po meri) a opremljen je u japandi stilu.

Pođimo u opis i razgledanje:

Minimalistički, funkcionalan, miran, topao… ovo je, u tri reči, opis stila koji se naziva japandi. Ako se pitate šta je japandi stil, odgovor je, najkraće, stil koji meša i spaja aspekte japanske i skandinavske estetike.

Među minimalistima, jedan od najpopularnijih modernih dekorativnih stilova enterijera danas je japanski, koji svojom čistoćom, svedenim linijama, praktičnošću, u mat bojama, naširoko osvaja pažnju svakoga ko teži smirenosti, jednostavosti, čistoći, harmoniji i neopretećenom životnom stilu.

Svi ovi aspekti su zajednički modernom minimalističkom skandinavskom stilu, a razlika između skandi i japandi stila je u tome što koriste različite materijale, i to one koji su izvorni i tradicionalni u svakom od navedena dva stila, što je, kad malo bolje razmislite, sasvim logična stvar.

Na primer, u japanskom stilu su karakteristični nameštaj od bambusa i tkanine od pirinčanog papira jer su to dva materijala koji se u Japanu koriste zbog lake dostupnosti; u skandinavskom stilu, bukovo ili hrastovo drvo je generalno veći protagonista, iz istog razloga iz kog je bambus u Japanu.

Hibrid ova dva stila bi dao nešto poput ovog mini stana od samo 35 m² koji vam danas predstavljamo. U pitanju je zapravo skandinavski stil sa japanskim primesama koji može da “prođe” kao jedan evropski usmeren japandi.

Pogledajte kako se elementi i njihove teksture spajaju, stvarajući onu toplu i mirnu atmosferu koju svi želimo kada dođemo kući, nakon toliko spoljašnjih stimulacija koje nas, bez izuzetka, iscrpljuju.

Osvrnite se, naravno, i na kuhinjski nameštaj koji je pravljen po meri kuhinje. Obratite pažnju na svedenost, jednostavnost, ali i na pragmatičnost svih prisutnih elemenata. Primetite i na koji način su uklopljeni – ugrađeni električni aparati i tako ispoštovana diskretnost koja krasi ovaj stil.

Naravno, primetite i sve ostale komade nameštaja u ovom stanu jer, kako rekosmo, nije poenta da se ovaj blog zavrti oko nameštaja po meri, već da vam ponudimo ideju kako biste, eventualno, i vi mogli da opremite svoj dom.

 

0-10

1-5

2-5

3-5

4-5

5-5

6-5

7-5

8-5

Šta kažete, da li biste živeli u jednom ovako opremljenom stanu? Pišite nam u komentarima.

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: Delikatissen