6-3

Upečatljiva neutralnost jednog stana opremljenog po meri

Koliko se obradujemo kada prepoznamo inspirativan primer životnog prostora, među raznim primerima koji su dosadni ili neprimenjivi na realnu situaciju, iako u časopisu izgledaju fenomenalno!
A obradujemo se, pretpostavljate, zato što taj inspirativan primer možemo da podelimo s vama 😊
Danas je jedan od takvih dana i danas delimo s vama jedan od takvih primera. Pripremite se, počinjemo 😊

U pitanju je ne tako veliki stan, ukupno 58 m², kome se po stolariji i podovima, kao i završnim obradama, može videti i da je vremešan, ali da se dobro drži 😊

Od kuhinje pa do hodnika, sve su boje svetle, a to pravilo važi od poda do plafona. Drugim rečima, nisu samo zidovi preuzeli na sebe zadatak da obasjavaju ovaj stan svetlošću, već su u tom poduhvatu učestovali  i drvenarija i podovi ofarbani svetlim bojama.

Kuhinjski elementi, pravljeni po meri, aparati, kao i zidovi kuhinje čine savršenu celinu sa dnevnim boravkom čija je drvenarija bele boje, a zidovi jedva sivi.

Ovakav izbor boja je možda i najmudriji, imajući u vidu da stariji prostori izgledaju lepše i svežije kada su ofarbani svetlim i neutralnim tonovima.

3-3

4-3

5-3

Kada smo kod dnevne sobe, verujemo da je komad nameštaja koji predstavlja kombinaciju komode i kućne bibilioteke najzanimljiviji svima nama koji smo poklonici uređenja nameštajem po meri. Posebnu pažnju privlači rešenje koje je korišćeno je praktično i ekonomično: konstrukcija se direktno naslanja na zidove, što je prednost u svakom smislu, osim u slučaju krečenja, kada je potrebno posvetiti se svakom odeljku posebno.

6-3

7-3

8-3

9-3

12-3

Što se spavaće sobe tiče, opremljena je minimalno, ali sasvim dovoljno da se u njoj opusti i spava. Ovoj lakoći doprinosi i lagani nameštaj, ali i boja zidova – nijansa između bledo žute i bež boje, sasvim je dovoljno uveselila prostoriju i učinila je toplijom, a da je pritom nije nimalo opteretila bojom, niti je godine ovog stana učinila vidljivim 😊

13-3

14-3

15-3

Predsoblje je, pak, nešto bogatije sadržajem, makar onim koji je nama zanimljiv. Pogađate, mislimo na vitrinu koja se nalazi ispred kupatila i, pored toga što je utopljena u ambijent po dimentijama, ima i staklene frontove što je čini diskretnom saveznicom prostora. Što se boje tiče, predsoblje je okrečeno nešto intenzivnijom i upečatljivijom bojom, mada ne preterano agresivnom, makar se nama tako čini. U pitanju je roze, nijansa između bebi roze i roze u nijansi žvakaće gume, koja je dovoljno živahna da „podigne“ prostor, dovoljno topla da ga učini prijatnim za sedenje za radnim stolom u kutku, a i dovoljno odmerena da vizuelno ne napada ni stanare, ni ostatak stana.

19-2

22-2

23-2

Sve u svemu, nama se ovaj stan dopao od poda do plafona. Najviše nam se dopalo to što se, još jednom, pokazala tačnom tvrdnja da se svaki prostor može lepo urediti, samo je za to porebna želja, volja i posvećenost. Da li se slažete? Pišite nam u komentarima, uvek im se radujemo!

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: Delikatissen