9

U stan od 80 kvadrata može da stane bezbroj sjajnih ideja!

U stan od 80 kvadrata može da stane bezbroj sjajnih ideja! Možda je baš jedna od njih vaša 😊

Pogledajte ovaj primer sjajne prakse i, kada ga budete videli, odlučite sami da li vam je bio koristan.

1.Sjajno iskorišćen dnevni boravak

Velika posebnost ovog stana je to što dnevna soba formira slovo L, sa spoljne strane kuće, koje ima najviše svetlosti.
A u nastavku pogledajte kako su arhitekta i dizajner enterijera iskoristili ovu reformu.

1

2.Plan s optimalnim rešenjem

Napravili su nekoliko strateških nameštaja po meri. „Ako pažljivo pogledate, obim stana koristi se za skladištenje“, objašnjava arhitekta Mar Markos. Ono što je najvažnije, to je bio raspored u tri ključna dela:

TV zona: U dnevnoj sobi, ispred prozora, napravljena je TV zona sa prilagođenom sofom i prilagođenom policom za knjige. Inače, TV je prikriven kliznom pločom.

Kancelarija: U zadnjem delu dnevne sobe kancelarija postaje spavaća soba kada vlasnikova ćerka dođe u posetu. Klizna vrata otvaraju, to jest, zatvaraju prostor. Ormar za knjige u dnevnoj sobi nastavlja se u ovu spavaću sobu i predstavlja novo skladište.

Trpezarija: Pošto je to najbolje rešenje trpazarija je opremljena nameštajem po meri. Estetika je ista: bela je sa drvenim policama.

2

3.Ključ uspeha u dnevnom boravku: svetla baza

Jedan od važnih preduslova da dođe do izražaja lepota ovog stana bio je da se napravi svetla podloga u neutralnim tonovima:

Beli i zemljani tonovi su topli i svetli. Izabrali smo zidove, zavese, tepih i neke jastuke u beloj i peskovitoj boji.

Slika na zidu iza torseda, zajedno sa bojom troseda, pravi savršenu ravnotežu. Pošto su na zidu neutralni tonovi, stvaraju dobar kontrast sa jačim, poput ove zelene.

3

4.Trpezarija je toplija s drvetom

U trpezariji su se odlučili za svetlo drvo. „Drvo je zajednička nit koja daje toplinu svim prostorima“, kaže Olga. „Tražimo svetlo drvo koje se dobro kombinuje sa drugim materijalima. U trpezariji sam po meri dizajnirala masivni hrastov sto. Sa stolicama od prirodnih vlakana i lampom izgleda odlično ”.

Takođe su tražili odgovarajuće podove: „Promenili smo pod, bio je stari parket i zamenili smo ga hrastovim limom. Stekli smo jedinstvo u svim sobama i moderniji stil ”, objašnjava arhitekta Mar Markos, zadužen za renoviranje.

4

5.Veliki kontrast

Iako se možda ne čini tako, renoviranje prozora u beloj boji promenilo je sve. „Bili su jako tamni i odlučili smo da ih ofarbamo u belo“, objašnjava Olga. Svetlosni efekat je spektakularan!

5

6.Kancelarija ili spavaća soba – sve što treba

Ovaj prostor je postao veoma svestrana soba. „Živim sa jednom od svoje dve ćerke, ali druga mnogo vremena provodi kod kuće i želela sam da ona ima kancelarijukad dođe“, objašnjava Fatima, vlasnica kuće.

6

7.Super klizna vrata

Takođe su odlučili da kliznim vratima koja funkcionišu kao paneli daju ozbiljnu funkciju. Ova vrata je dizajnirala Mar Markos, a idejom je postigla magiju koju su vlasnici tražili: kancelarija se zatvara i postaje spavaća soba. „A kada su vrata otvorena, imamo vizuelni produžetak sobe.“

7

8.Skriveni TV

„To je bio jedan od zahteva vlasnika i inspirisao nas je da dizajniramo i ostali nameštaj u stanu“, kaže Olga. Ova pregrada ide iz dnevne sobe u kancelariju i skriva televizor sa kliznim vratima. Dimenzije su 5,5 x 2,70 m.

8

9.Poluotvorena kuhinja s mini kancelarijom

Kuhinja je bela, sa veoma širokim fiokama, po dizajnu Olge Gil-Vernet, napravljena po meri. Takođe ima još jedan veoma važan detalj: vrata i prednje strane fioka imaju preklapajuću lajsnu koja zajedno sa ručkama starinskog izgleda deluje toplo, retro i prijatno.

9

10.Vrlo funkcionalna mini kancelarija

Ovaj mali kvadratni drveni sto savršen je za svakodnevnu upotrebu. Dizajneri su odlučili da dizajniraju prilagođenu klupu i tako obezbedili više mesta.

10

11.Sa kliznim vratima

„Kuhinja je na ulazu, pored hodnika. Srušili smo pregradu koja ju je odvajala od dnevne sobe i dizajnirali staklenu pregradu sa velikim kliznim vratima ”, objašnjava arhitekta. „Tako smo dobili svetlost i osećaj prostranosti, bez gubitka nezavisnog prostora.“

11

12.Skriveni ormar

„Ulaz smo iskoristili za izradu ormara. Ali ključni motiv je bio da ih sakrijemo: u donji deo smo postavili oplatu identičnu onoj u dnevnoj sobi, a u gornjem smo je ofarbali kao zid ”, otkriva Olga. Rešenje je praktično i vrlo diskretno!

12

13.Odlično iskorišćena spavaća soba

Ključ za iskorišćenost spavaće sobe bio je upotreba nežnih i diskretnih boja, bele i bež, koje je i povećavaju i proširuju prostor. Takođe, zavese od platna, u sirovom tonu koje propuštaju veoma toplo i prijatno svetlo, mogu da se podižu i spuštaju po potrebi.

13

14.Skriveni cipelarnik

Spavaća soba ima dva velika prozora koja idu od zida do zida. Da bi maksimalno iskoristila prostor, Olga je dizajnirala ormarić za cipele sa vratima. Dubok je samo 30 cm i veoma je praktičan. Osim toga, ne zaklanja pogled i takođe skriva radijator.

14
15.Laneno uzglavlje

Uzglavlje od platna se može ukloniti, što ga čini veoma praktičnim i korisnim. Zid je takođe obložen platnom. „Cilj je bio da, u kombinaciji sa veoma mekom sivom bojom, ovakav materijal unese toplinu u spavaću sobu.“, objašnjavaju tvorci ove ideje.

15

 

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: El Mueble