0

U ovom stanu ideja na pretak – preuzmite neku i vi

Danas vas vodimo u jednu virtuelnu posetu stanu koji se nama mnogo dopao, pa se nadamo da će se svideti i vama, kao i da ćete iskoristiti neku ideju za uređivanje vašeg doma.

Vlasnici ovog stana od 160 m2 imaju dve male ćerke i želeli su komfornu kuću u kojoj bi mogli da uživaju sa svojom porodicom. Naravno, želeli su da im dom bude uređen sa stilom. Kada neko ima takav cilj, onda je najbolje da angažuje dizajnere  koji će prostor opremiti po meri, urediti i osposobiti za useljenje.

Izazov dizajnera je bio da ovom urbanom stanu da svevremeni izgled i karakter. Takođe i da ga uredi tako da bude praktičan i prijatan za porodični život. Rezultat je kuća sa otvorenim dnevnim boravkom i trpezarijom, sa veoma elegantnom kuhinjom koja ima kancelariju i veoma slatkim spavaćim sobama sa tapetama.

Odličan izbor za preuređenje dnevne sobe je bio da se eliminiše međuprostorija. Na ovaj način stan dobija dosta prostora, sa kombinovanim dnevnim i trpezarijskim delom. Da bi stilizovao prostoriju, dizajner enterijera ju je okrečio u belo, kao i ostatak stana, a zadnji zid je ukrašen lajsnama. Na ovoj neutralnoj i blistavoj bazi kombinovani su crni tonovi sa drvetom i prirodnim vlaknima.

1

3

Polica za knjige je zvezda dnevnog boravka. Napravljena je po meri i u potpunosti koristi zid: donjim delom sa vratima za odlaganje, centralnim prostorom za televizor i policama za pokazivanje ukrasnih predmeta. Šmekerski ton je, doduše, u boji. Polica za knjige je velika i nalazi se u delu prostorije gde prirodno svetlo ne dopire direktno. Ofarbana je u zeleno kako bi dobila na posebnosti, a da ne bi bilo previše mračno , unutrašnjost je ofarbana u belo.

2

Trpezarija je dobro definisana zahvaljujući tepihu na kome se nalazi fenomenalan crni sto. Zbog svog oblika i boje, to je možda i najhrabriji komad u kombinaciji sa nogama konzole i stonom lampom. Da bi i prostoru i stolu dale “slatkoću”, stolice su napravljene od drveta i mreže, a plafonske lampe imaju tkanine u prirodnim tonovima sa resama.

Iz trpezarije, kuhinja nas poziva da uđemo kroz spektakularna vrata od hrastovine i stakla napravljena po meri. Vrata nisu samo dekorativni detalj, sa lučnim oblikom na vrhu, već su i praktična. Otvaraju se kao harmonika, ostavljajući maksimalan otvor u slučaju da ukućani žele da kuhinja bude potpuno otvorena.

4

5

Dizajner enterijera nije oklevao da „produži“ ostrvo stolom koji će služiti kao kancelarija. Napravljen je od drveta, i estetski se suprotstavlja hladnoći sive radne ploče. U pozadini, visoki beli elementi povećavaju prostor za odlaganje, dok završni pečat daju stolice, nešto romantičnije od onih u trpezariji, i par zelenih plafonskih lampi. Još jedan element koji ulepšava prostor su tapete od riblje kosti koje ukrašavaju zid.

6

7

8

Glavna spavaća soba je prostor čija je svrha postojanja opuštanje. Ima dobar priliv svetlosti, a platnena roletna ga štiti. Boje posteljine su nežne, a jastuci romantični sa malim cvetnim printovima.

9

U dečijoj sobi za devojčice, cilj je bio maksimalno iskoristiti prostor. Otuda i kreveti na sprat napravljeni po meri. Ako primetite, imaju skladišni prostor sa fiokama, a koriste ugao radnim stolom. Nameštaj je lakiran u belo kako bi efekat bio svetliji, stepeništu i drvenoj ogradi je data uloga da unesu prirodni izgled u prostor, a zidove su oblepljeni tapetama kako bi dečija soba dobila nežan, ženstven i prijatan šarm.

10

 

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: El Mueble