portada

Top Pinterest ideje kako da podelite prostor

Zbog veličine prostora u kome živimo, u poslednje vreme se se sve više okrećemo otvorenim prostorijama koje, umesto zidovima, odlučujemo da pregradimo nekim malo lakšim i manje opterećujućim materijalom.
Takav način razmišljanja i postupanja ima nekoliko prednosti, a mi ćemo navesti tri.

Prva je ta što prostoriju koju smo pregradili na određene oblasti, “ne osuđujemo na doživotnu raspodelu” i što ćemo, ako se predomislimo i odlučimo da napravimo izmene, do tih izmena lakše i doći.

Druga je što nam ovakav način upravljanja prostorom omogućava da maksimalno iskoristimo prirodnu svetlost.

Treća je što ćemo, ako se odlučimo da tako pregradimo prostoriju, dobiti daleko funkcionalniji element od običnog pregradnog zida, koji će istovremeno zauzeti manje prostora.

Dakle, ako ste i vi u potrazi za načinom da podelite prostoriju, ali da izbegnete grube radove, onda je ovo blog za vas.

Pogledajte šta smo vam pripremili i javite nam da li vam se sviđa!

a3

STAKLO

Upotreba stakla je jedan od korisnijih načina da podelite prostoriju koji je postao trend u poslednje vreme. Staklo omogućava prodor svetlosti i vizuelno povezuje sobe, a to je ono što mnnogim stanovima treba.

s1

s2

 

s4

POLICE

Police su rešenje koje donosi duplu dobit. Razlog je prost – one i imaju dvostruku funkciju. Jedna je da podele prostor, a druga skladištenje stvari, što ih čini savršenim za male prostorije.

n1

n2

n5

n6

VERTIKALNO POSTAVLJENE SOBNE BILJKE

I ovo rešenje ima duplu ulogu: prva je da podeli prostor, a druga da unesete zelenilo, vazduh i svežinu u dom.

p1

ORMARI

Za ormare važi isto što i za police: pored toga što ćete podeliti prostoriju na dva dela, dobićete komad nameštaja u koji ćete moći da smestite stvari. Rezultat je maksimalna upotreba prostora. Treba ih praviti po meri jer će samo ostvariti svoje potencijale. U suprotnom, biće još samo jedan komad koji napada prostor.

 

a2

 

a4

 

ZAVESE

Ovo je najlaganija i najdiskretnija opcija koja može izuzetno lepo poslužiti svrsi ukoliko vam je potrebna podela prostorija koja neće zauzeti nikakav prostor. Jedini nedostatak je što zavese, za razliku od polica, na primer, ne možete upotrebiti u druge svrhe.

c1

c2

 

PREGRADNI ELEMENTI

Pregrade kao takve ne bismo hvalili iz čista mira, no ako ih upotrebimo da na njih nadovežemo praktične elemente kao što je, na primer, cipelarnik, onda možemo reći da su i one savršen način da postignete svoj cilj: da podelite prostor, ali ne i prostoriju.

b1

b2

 

 

Izvor: Decosfera

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>