0-19

Stara kuhinja podmlađena nameštajem po meri

U ovom starom stanu od 88 m², čije fotografije ćete videti u nastavku, možemo jasno videti kako je stari drveni pod pretrpeo nekoliko transformacija, ali i kako su i komadi nameštaja po meri, kao i svežina zidova doprineli da se istakne sve što je lepo i osveženo u ovom domu.

Za početak, osvrnimo se na kuhinju. Svi elementi – viseći i podni – nenametljivi su i svedeni i kuhinja liči na jednostavan spoj belih i crnih  kockica koje se uklapaju jedna s drugom u savršenu celinu. Da nije ovih par otvorenih polica iznad stola i crno-belog zida, mogli bismo pomisliti da je ovo kuhinja iz nekog igloa. Ipak, zahvaljujući upravo navedenim lementima, kuhinja ne deluje hladno, a ipak jeste i čista i sveža i prostrana.

1-18

2-17

3-19

4-17

U dnevnoj sobi, od nameštaja po meri, primećujemo viseći komad – konzolu – iznad koga je TV. Prost, a ipak upečatljiv; i zbog sjaja belog medijapana, ali i zbog dubokih fioka. Naravno, detalji na samoj komodi su sasvim druga tema, ali moramo priznati da su doprineli lepoti ovog doma.

5-17

6-17

7-17

12-15

13-15

14-14

Neki će reći da je prostor možda monoton i da u njemu nema razigranosti. Mi se ne možemo složiti s takvim mišljenjem jer smatramo da je, naročito kada je u pitanju star stambeni prostor, ovo najbolji izbor. Verujemo da su bela, i uopšte neutralne boje, savršen izbor jer čine da  prostor izgleda svežije i svetlije.

8-17

15-14

16-12

18-10

U spavaćoj sobi, uzglavelje iznad kreveta predstavlja pravu misteriju. Na prvi pogled deluje da je deo ormara, ali ako bolje obratimo pažnju, u pitanju je sanduk – maska. Pored kreveta je komad nameštaja koji čini celinu sa već pomenutim komadom. Nismo sigurni da je u spavaćoj sobi prostor iskoriđćen do maksimuma, čak iako imamo u vidu da je skandinavski stil sveden i jednostavan, s minimalnim opterećenjem. Ipak, svedenost i nedovoljnost nisu sinonimi, pa nam se čini da je soba mogla biti opremljena više po meri prostora. Osim mudro dizajniranog plakara koji pokriva kosi ugao sobe, ostala rešenja nas nisu fascinirala.

9-17

10-16

11-15

21-8

22-7
Nadamo se da vam se dopao primer koji smo podelili sa vama i da će vam poslužiti kao inspiracija da uredite svoj prostor.
Pišite nam u komentarima svoje utiske, uvek se radujemo da ih pročitamo!

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 
Izvor: Delikatissen