naslovna

Šta treba da imate na umu kada kupujete nameštaj za dečju sobu

Dečja soba nije samo prostor u kom dete spava. To je prostor u kome deca provode dosta svog vremena, to je njihovo privatno sklonište i skrovište,  mesto za učenje, maštanje, igranje i opuštanje,  i što je najvažnije – to je prostorija za spavanje. Baš zato što ste svega ovoga svesni, želite deci  da napravite sobu u kojoj će voleti da provode vreme. Kupovina dečjeg nameštaja za spavaću sobu može biti, u najboljem slučaju, veoma izazovna. Zato ćemo vam, bez obzira na sve ostale faktore kada se radi o opremanju dečje sobe, sada predstaviti  nekoliko stvari koje su ključne prilikom kupovine nameštaja.

krevet1

1.Kupujte nameštaj normalne veličine

Kupovina nameštaja regularne veličine je dobra ideja iz nekoliko razloga. Prvi od njih je što ćete na taj način znati da za godinu do dve vaše dete neće prerasti krevet ili stočić i stolicu, i što ćete, na duže staze, uštedeti novac.  Znamo da su takvi komadi nameštaja preslatki, da je mnogo lepo videti sve te elemente dekoracije u minijaturnom izdanju, ali verujte nam, mnogo je praktičnije da kupite ili napravite standardnu veličinu, naročito što vrlo dobro znate da ćete neke detalje u sobi svakako menjati, kako dete bude raslo i njegov se senzibilitet menjao.

soba

2. Izbegavajte tematske sobe

Danas je većina maloprodaja brendirala nameštaj. Na primer kreveti sa motivima Marija, Automobili, Superman odštampanim na uzglavlju,  ili princezom na konstrukciji kreveta, da ne pričamo o krevetima u obliku automobila – ideja za koju vi mislite da je sjajna, i sasvim sigurno to i jeste u određenom trenutku, ali ne zaboravite da će vaše dete svoje trenutno omiljene likove ili TV programe zameniti drugima u roku od nekliko  godina, i ne samo da mu dosadašnji neće biti zanimljivi, nego će želeti neke druge. I onda ćete opet morati da se izložite nepotrebnom trošku. To, naravno, ne znači da napravite od dečje sobe bezličan prostor, ali ako se budete držali detetove omiljene boje za zidove i detalja kao što su stikeri sa njihovim omiljenim likovima, tepih, ili prekrivač  sa motivima iz omiljene bajke ili crtaća, imaćete dvostruku dobit: i dete će uživati u prisustvu svojih junaka u svojoj sobi, i vi ćete uštedeti novac.

tematskesobe

3. Uzdignuti krevet za male prostorije

Ako je soba u kojoj vaše dete spava i provodi vreme mala, onda je uzdignuti krevet za spavanje pravo rešenje. Ispod kreveta možete napraviti prostor za igru, danas-sutra kad dete poraste staviti radni sto, u međuvremenu napraviti komodu za odlaganje garderobe. Kasnije, taj isti prostor može poslužiti i kao relaks zona u koju se može staviti lazy bag ili šta god, vaše tada već veliko dete, bude odlučilo.

za decju sobu

4. Sigurnost na prvom mestu

Da biste izbegli zarobljavanje malog prsta, mudro odaberite nameštaj. Vodite računa o tome da ima mehanizme i šarke za sporo zatvaranje, obratite pažnju na ivice nameštaja i na njihovu oštrinu, gledajte da komode i ormari budu pričvršćeni na zid, jer nesreća se u trenutku desi, a vi ne možete biti sa mališanima 24 sata dnevno.  Naravno, ako se odlučite da pravite nameštaj, brigu oko sigurnosti ćete moći da prepustite našim stručnjacima, a vaš zadatak će biti samo da kažete kakav nameštaj želite.

sigurnost

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>