Kuhinja po meri u potkrovlju

Potkrovlja uvek predstavljaju veliki izazov kada je pravljenje nameštaja po meri u pitanju, zbog svojih specifičnih kosina i prostora koji je potrebno racionalno i funkcionalno iskoristiti. To se pokazalo i u ovom slučaju, kada smo od klijenta dobili zahtev da napravimo modernu i praktičnu kuhinju za njegov stan u potkrovlju.

Prostor u koji je bilo potrebno smestiti kuhinju veoma je uzan, sa velikim kosinama u krovnoj konstrukciji.

Sa klijentom smo se nekoliko puta konsultovali, kako bismo došli do idealnog rešenja

Specijalan zahtev bio je da na jednom kraju kuhinje napravimo mehanizam pomoću kog se ivica pulta po potrebi podiže i spušta, tako da se dobija dodatna radna površina, nalik na sto.

Dobili smo fotografiju sa mehanizmom koji je trebalo reprodukovati i uklopiti u buduću kuhinju.

Kuhinja je rađena od univera drvnog dezena, dok je radna površina u dezenu betona. Sudopera proizvođača Alveus, visokog kvaliteta.

Ručke na svim vratima kuhinjskih elemenata su „ukopavajuće“ ručke proizvođača Rujz, ugrađene u sam materijal na unutra, a svuda su ugrađeni i usporivači. Sokla je aluminijumska.

Kako je deo kuhinje gde se nalazi šporet sa druge strane prostorije vidljiv, iza šporeta i ostatka elemenata koji se do njega nalaze postavili smo puna leđa, čime smo sakrili zadnje delove elemenata sa ove strane.

U ugaonom delu koji se nalazi tik ispod kosine koja ne može da se koristi kao radna površina, vrata su napravljena tako da se otvaraju i sa druge strane, kako bi ovaj ugao bio što bolje iskorišćen.

Usled nedostatka prostora za viseće kuhinjske elemente iznad donjih elemenata, napravili smo dva koso sečena elementa iznad sudopere, jedan iznad mesta koje je ostavljeno za frižider, a ostatak postavili iznad kuhinjskih vrata.

Pogledajte i ostale reference