Frizerski salon Snow White

Dobili smo zahtev da napravimo nameštaj po meri za frizerski salon u Kapetan Mišinoj ulici.

Klijent je želeo da nameštaj odiše rustičnim stilom i da bude bele boje, kako bi se uklopio u pastelne tonove salona. Otišli smo u salon, osmotrili prostor, nakon čega smo napravili tehnički crtež i posle klijentovog odobrenja odmah otpočeli proizvodnju.

S obzirom na to da je prostore poput frizerskih salona potrebno kvalitetno iskoristiti, otpočeli smo opremanje sa klupicama na kojima mušterije treba da sede, a koje je ujedno valjalo i iskoristiti za odlaganje viška stvari ili časopisa, tako da steknu i jednu praktičnu namenu.

Iza jedne od klupica nalazi se i radijator koji smo „sakrili“ maskom specijalno za njega napravljenom, a koja se potpuno uklopila u novi, rustičan stil salona.

Ove klupice rađene su od medijapana bele boje, a fiokice koje se nalaze ispod mesta za sedenje na klupicama su od furniranog medijapana hrasta, bojenog u pastelne boje koje se uklapaju sa ostatkom enterijera salona. Nakon bojenja, kutije – fioke su „grebane” u određenim delovima kako bi rustičan efekat bio što uverljiviji.

Sledeći je na redu bio stočič koji se nalazi ispred frizerskih stolica. Gornja ploča stola je od belog medijapana, a prednje dve noge od masiva – punog drveta, farbane u belu boju. Zadnji deo stola je pričvršćen (ankerisan) na zid i iznad njega je postavljeno ogledalo.

Police za odlaganje kozmetike pravljene su od belog medijapana i ankerisane dužinom celog zida. Plakar za kozmetiku takođe je pravljen po meri od belog medijapana.

Pogledajte i ostale reference