Novi Beograd – naselje Mileva Marić Ajnštajn

Klijent nas je kontaktirao sa idejom da napravimo nameštaj za njegov dvosoban stan na Novom Beogradu. Zahtev je bio da hodnik, kuhinja i dnevna soba budu opremljene u modernom, minimalističkom stilu, u crnoj i beloj/bež boji.

Otišli smo u stan i nakon pažljivog osmatranja prostorija i uzimanja mera, napravili smo tehnički crtež i 3D model našeg idejnog rešenja, koje smo poslali klijentu kako bi imao što realističniju sliku o tome kako će nameštaj izgledati uživo.

Klijentu se zamisao odmah dopala, te smo nakon njegovog odobrenja odmah otpočeli proizvodnju.

Materijal koji je korišćen za izradu ove kuhinje po meri je medijapan visokog sjaja.

Gornji nivo gornjih kuhinjskih elemenata napravljen je dubljim od njihove standardne dubine za 20-tak centimetara, iz razloga što je rupa za aspirator izmeštena. Dubina je iskorišćena da se u podu gornjih elemenata ugradi rasveta u vidu tri halogene svetiljke.

Zbog strogog minimalističkog stila, na kuhinji nema ručki, već je otvaranje po sistemu obaranja ivice na vratima, takozvani ger na ivici pod uglom od 45 stepeni. Kao poseban kuhinjski element, urađen je ugradni plakar koji u sebi sadrži ugradni frižider i ugradnu rernu, kao i dve duboke fioke i police.

Frontovi donjih elemenata su crni, gornji su beli sa provučenim crnim linijama. Sudopera je granitna. Na svim vratima i fiokama ugrađeni su usporivači, kako bi se elementi sa lakoćom zatvarali.

Umesto pločica, na kuhinjski zid naknadno je postavljeno belo kaljeno staklo, sa zelenom linijom kao detaljem koji razbija monotoniju.

Dnevna soba opremljena je u istom minimalističkom stilu, od medijapana visokog sjaja u crnoj i bež boji, kao i od crno bojenog stakla u aluminijumskom ramu.

Komoda sa fiokama je postavljena na većoj visini od komode za TV, zbog zahteva klijenta da se ostavi mesto za dva monitora. U kompletan donji deo elemenata za dnevnu sobu je ugrađeno 12 fioka.

Otvaranje je po sistemu gera na ivici, osim staklenih delova na kojima su ugrađene ručke. Police debljine 4 centimetara su ankerisane na zid (nevidljivi nosači ugrađeni u zid i spojeni sa policom).

S obzirom na to da je hodnik male kvadrature, bilo je potrebno da se napravi praktičan nameštaj kojim bi se on opremio, kako ne bismo oduzeli previše prostora.

Stoga je hodnik opremljen cipelarnikom od medijapana visokog sjaja u dominantnoj bež boji sa crnim detaljima, kao i čivilukom koji se na njega nastavlja.

Pogledajte i ostale reference