1

Promena bez troškova je moguća: prikaz rečju i slikom

Prvo što pomislimo kada nam se javi ideja da nešto promenimo je da za to nemamo para.
I, nije ni važno o kakvoj promeni radi, važno je da u nju unosimo ideju novca.
Istini na volju, neke promene zaista i traže finansijka ulaganja i to nećemo sporiti. No, postoje promene koje traže isključivo našu volju, maštu, kreativnost i želju da nešto promenimo.

Upravo takva je i promena ambijenta u kome provodimo vreme.

Da biste uneli novi duh u svoju dnevnu sobu, ne treba da pravite velike reforme i adaptacije, niti čak treba da kupujete novi namještaj. Jednostavno, dovoljno je da pronađete novi raspored koji odgovara vašim potrebama i, naravno, da uzmete u obzir prostor koji imate na raspolaganju.
Sledeći primer će vam ukazati na istinitost naših tvrdnji.  A ko zna, možda će i vas inspirisati da iskoristite potencijale svoje dnevne sobe i da napravite promenu koja će svima prijati, a novčanik je neće ni osetiti!

Opcija broj 1

Ova opcija nam pokazuje kako  dnevni boravak može da bude podeljen na dnevni boravak i na trpezariju. U ovom slučaju,  namera je da ta dva područja budu jasno i precizno podeljena i definisana. U te svrhe, iskorišćeni su prvenstveno prozori koji su poslužili kao pomoć u obeležavanju različitih funkcionalnih zona. Zatim, napravljen je prostor za prolaz, koji je dobro definisan, te na taj način pomaže da se obe dnevne oblasti vizuelno odvoje. Za svaki prostor korišćen je različit nameštaj: komoda s ladicama za trpezariju i fotelja za čitanje koja se nalazi pored prozora kao “carinik” za dnevnu sobu. A element koji ne možete izostaviti u dnevnoj sobi je nameštaj sa policama za knjige, koji je vrlo praktičan za uređivanje prostora za čitanje. Primetite da, iako su zone jasno odvojene i definisane, nijedan komad nameštaja ne služi kao granica, odnosno vizuelna prepreka između trpezarije i dnevne sobe, to jest, tog funkcionalnog dela.

1

Opcija broj 2

A sada, na red dolazi promena! U drugom predlogu je dnevni boravak upotrebljen tako što su  integrisane dve zone. Promenjena je pozicija kauča, a komoda je  zamenjena ukrasnim kaminom, iako je takođe mogla da ostane na istom mestu.  Prostor u kome je bila trpezarija, sada je pretvoren u radni prostor, ne zato što se ne može koristiti kao trpezarijski, već zato što je cilj da se pokaže kako je, samo malom izmenom položaja, moguće u potpunosti integrisati prostor.

2

Dakle, ukoliko želite da napravite neku izmenu u svom prostoru, prvo se zapitajte šta možete da postignete sa već postojećim stvarima, pa tek onda počnite da razmišljate o finansijskom faktoru koji može uticati na promene.

Takođe, želimo da dodamo da su ponekad dovoljne i male izmene i da ne moramo nužno da premeštamo nameštaj da bismo osvežili prostor. Dovoljno je da zamenimo jastučiće, ili premestimo cvet, lampu, vazu…

Uostalom, probajte – jer vi svoj prostor najbolje poznajete.

 

 

 

Napomena:

 

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>