28

Praznično ukrašavanje trpezarijskog stola s ukusom i po meri

Imamo utisak da, bez obzira na situaciju, stanje i okolnosti tokom godine, kada dođe vreme praznika, ljudi koji vole da ih proslavljaju, vole i da ukrase svoj prostor. Naravno, svesni smo činjenice da nije svako voljan i rad praznovanju i da ima (ne tako malo) osoba koje bi najradije prespavale drugu polovinu decembra i prvu januara, pa zato i naglašavamo da je ovaj blog posvećen i da može biti zanimljiv onima koji vole praznike, dekoraciju, ukrašavanje trpeze i uopšte novogodišnji i božićni ambijent.

Dakle, pošto dekoracija enterijera ne znači samo i nužno ukrašavanje jelke, u današnjem blogu ćemo podeliti sa vama 30 ideja lepo ukrašenih trpezarijskih stolova.

Ove ideje će posebno biti dragocene svima koji raspolažu malim prostorom jer će, na samom stolu i stolicama, moći da iskoriste neku od ideja koje ćete videti u nastavku.

Pre nego što podelimo sa vama ideje, želimo da vas podsetimo na nekoliko važnih činjenica koje se tiču dekoracije:

1.Ne postoji idealno ukrašen prostor, pa samim tim ni sto! Šta god da izaberete, za koji god stil da se odlučite, ako planirate da ga dovedete do perfekcije, ideju bacite u vodu. Ono što treba da vam bude važno je da dekoracija bude po vašoj meri.

2.Čemu god pristupimo na vreme, lakše ćemo dovesti do kraja! Dakle, osmislite makar okvirno kako želite da izgleda vaš praznični sto i, u skladu s tom idejom, napravite ili nabavite ukrase na vreme. Takođe, ako želite personalizovane ukrase na stolu, isplanirajte gde će ko da sedi i uopšte, kakav raspored zamišljate.

3.Čisti tekstili su pola dekoracije! Da, važno je da proverite da li su stolnjaci, nadstolnjaci, ubrusi, salvete…čisti i da li mirišu na sveže oprano. Jer, ako imaju onaj ustajali miris, džaba vam svi ukrasi ovog sveta.

4.Escajg, tanjiri i čaše treba da budu spremni! Za početak, čisti i da nemaju prašine po sebi, a zatim, dobro je i da budu na dohvat ruke uoči samog postavljanja stola. Ovaj savet će vam biti značajan ukoliko ste u cajtnutu sa vremenom i nemate ga baš mnogo na gubljenje.

A sada, pošto smo uvodnu reč dali, molimo vas da skoncentrišete čulo vida i osećaj za lepo na sledeće fotografije i da uzmete one ideje koje su po vašoj meri. Sigurni smo da će se naći neka koja će vas inspirisati, budući sa vama delimo čak 30 ideja.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

26

27

29

30

31

33

36

Nadamo se da vam je ovaj blog bio koristan. Pišite nam u komentarima da li ćete i kako ukrasiti svoju prazničnu trpezu. Svaka ideja je dobro došla!

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Fotografije: El Mueble