0-10

Pravi odnos i prava mera stvari u jednom šarmantnom stanu

Danas je jedan od onih dana kada svi zajedno idemo u virtuelnu šetnjicu po jednom malenom stanu, opremljenom sa stilom i istančanim ukusom i delimično nameštajem po meri.

Precizniji da budemo, nameštaj po meri je zastupljen u kuhinji, ali pošto stan ima samo 41 m², a opremljen je tako da delovi čine kontinuiranu skladnu celinu, podelićemo sa vama fotografije svih prostorija, od nameštaja pa do dekorativnih detalja koji se nalaze u njima.

Krenimo od kuhinje:

Kuhinja je malena, otvorenog tipa, opremljena (kako rekosmo) nameštajem po meri. Materijal od koga je napravljena je medijapan sa frontovima u antracit boji mat obrade. Linije su svedene i skoro pa i da nema vidljivih detalja na njima. Otvaranje elemenata je po principu tip-on, tako da nema ni ručki koje bi skrenule pažnju na sebe. Pored toga, električni uređaji su sakriveni maskom koja je napravljena od istog materijala od kog je i ostatak kuhinje te svi elementi zajedno čine jednu nenametljivu i skladnu celinu.
Ovakva kuhinjica je, imajući u vidu površinu koju zauzima (i kojom su dizajneri raspolagali) verovatno najbolji mogući izbor: deluje otmeno i elegantno, nenametljivo i dovoljno, Naravno, sami elementi bi bili tamni i opterećujući da nije svetlo roze zidova kuhinje i prelepe radne ploče, u boji svetlog mermera.

Crna baterija na sudoperi je, priznaćete, šmekerski potez dizajnera 😊 Doduše, ne bi takav utisak ostavljala da ne čini lep sklad sa pločom za kuvanje i sa ugradnom rernom, zar ne?!

Što se tiče unutrašnjeg rasporeda elemenata, verujemo da je dizajniran i napravljen tako da zadovoljava sve potrebe stanara ovog doma.

9-6

10-6

11-4

Dnevna soba se takođe može pohavaliti odmerenim i smislenim uređenjem: svi komadi nameštaja su preko potrebni (samim tim i funkcionalni) ali su istovremeno i prijatni za oko.

Istakli bismo neobičnost komada koji krije kućnu biblioteku i koji se otvara po principu kliznog otvaranja.

1-6

2-6

3-6

4-6

5-6

Predsoblje je dalo svoj maksimum i to zahvaljujući ugradnim ormarima duž celog jednog zida i jednom uskom ormaru, sa dva krila, koji se nalazi pored ogledala. I ovaj komad nameštaja je veoma diskretan i, da mu nije ručki za otvaranje koje na fantastičan način razbijaju monotoniju prostora, bio bi skoro potpuno stopljen sa zidovima.

15-4

Kupatilo je takođe dobilo na dar jedan element koji se diči i lepotom i funkcionalnošu. U pitanju je komad nameštaja koji drži lavabo – crne boje, elegantan, otmen i po meri.

14-4

Nadamo se da ste uživali u ovoj turi, makar toliko koliko i mi. Pišite nam u komentarima, radujemo im se!

 

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: Rosa Palo y Gris Oscuro Una Estupenda Combinacion En Decoracion