7simetrija

Pet osnovnih koraka koji će vam pomoći da vam čišćenje kuće bude lakše

Rutina čišćenja nije uvek laka, naročito zato što se hiljadu zadataka koje moramo da obavimo tokom dana ispreče pred nas, a mi kućnu higijenu stavimo u drugi plan. Ali ispostavilo se da je uživanje u čistoj kući ključan predulsov osećaja ugodnosti, smirenosti i pronalaženja mira koji nam je svima potreban. Iz tog razloga, predlažemo nekoliko vrlo korisnih saveta koji će vam pomoći da kuću održavate čistom.

8klupski stocic

1.Počnite od spavaće sobe

Prvo, morate se organizovati. Prema rečima stručnjaka, bolje je započeti sa čišćenjem spavaćih soba da biste ih zatvorili kada završite i da ne biste ponovo ulazili u njih dok čišćenje ne bude završeno. Kad rešite spavaću, možete preći u dnevnu sobu, predsoblje, radnu sobu itd. Idealno je da za kraj ostavite kupatilo, ako ništa, a to makar zato što tu i prosipate vodu koju ste koristili za pranje.

10 nocni stocici 28

2.Proluftirajte prostor

Pre početka čišćenja neophodno je provetriti kuću. Međutim, uzmite u obzir da veliki deo prljavštine ulazi upravo kroz prozore. Ako ih otvorite nakon čišćenja, sve će se ponovo napuniti prašinom. Zbog toga je neophodno provetriti rano (idealno bi bilo ujutru) i ponovo otvoriti samo kad usisavate.

3.Sredite i raskrstite nered u svakoj prostoriji

Pre nego što započnete čišćenje, stavite sve na svoje mesto. Podignite sve na stolovima, na krevetu, na podu, na kuhinjskom pultu… Kada je kuća raspremljena, i čišćenje će brže ići.

4mueble panelado 7

4.Čistite od plafona do poda

Da biste uštedeli vreme i trud, idealno je da čistite sve od vrha do dna: plafon pa zidovi; visoki ormari pa niske police; aspirator pa radna ploča; pločice pa pod… U suprotnom, prilikom prelaska preko gornjih područja prašina ili mast će padati dole i donji delovi će se ponovo zaprljati.

1

5.Koristite “nevidljivo vreme”

Postoje zadaci čišćenja koji se mogu obaviti za 5 ili 10 minuta, pa je dobro zameniti ih drugima. Na primer, uključite mašinu za pranje veša dok se pod suši, složite sredstva za ličnu higijenu dok deluje dezinfekciono sredstvo… Videćete koliko još vremena imate.

Takođe, praksa da se bavite čišćenjem subotom i nedeljom je navika koju morate promeniti. Bolje je da svakodnevno posvetite malo vremena kako biste izbegli da potrošite na čišćenje 3 ili 4 sata tokom vikenda. Samo treba se organizujete i budete dosledni.

2

Sada, u nastavku, delimo sa vama savet kako možete prečistiti čitavu kuću u roku od sat vremena.

Brzinsko čišćenje u roku od 60 minuta:

Spavaće sobe (10 min). Protresite jastuke, raspremite krevete i protresite zavese da biste uklonili prašinu. Skinite prašinu sa lampi i noćnih stočića. Ako ima išta razbacane garderobe, složite je.

Dnevna soba (10 min). Usisajte sedišta i protresite jastučiće. Očistite prašinu sa otvorenih površina.

Kupatilo (15 min). Poprskajte kupatilo vodom i sirćetom i pustite da rastvor deluje. U međuvremenu očistite WC šolju i radnu površinu nekim dezinfekcionim sredstvom. Isperite sirće i posušite. Pređite preko slavina pomoću jednokratnih maramica. Očistite staklo tuš kabine i ogledalo.

Kuhinja (15 min). Naprskajte sprej za odmašćivanje na aspirator i na frontalni deo šporeta. Dok sredstvo puštate da deluje, pređite frižider i unutrašnjost mikrotalasne pećnice krpom natopljenom u vruću vodu. Prvo isperite pa onda osušite sredstvo koje je odradilo posao na aspiratoru; očistite ploču za kuvanje, sudoperu i slavine.

Podovi (10 min). Usisajte ih, brže je od prebrisivanja i ne podiže prašinu. Zatim, ako imate parkete, obrišite ih sredstvom za čišćenje nameštaja. Ako ne, očistite ih namenskim sredstvom za čišćenje.

3

 

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: El Mueble

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>