0-10

Mali stan, opremljen po meri – za vašu i našu inspiraciju

Dizajn, prostor, prostor za skladištenje i garderoberi po meri, kuhinja opremljena nameštajme po meri, odvojena spavaća soba, mašina za veš u kupatilu … ovaj mali stan ima sve što čoveku treba za pristojan i komotan život.

 

Još jedan dokaz da je, iako je veličina prostora bitna, funkcionisanje i fin život, moguće ostvariti i na nekoliko kvadratnih metara. Kad kažemo „nekoliko“ pomislismo na četrdesetak.
Šta više, ne samo da je moguće smestiti sve potrebe na ovako skromnu površinu, već u dnevnom delu ima toliko slobodnog prostora da je čak i ostalo mesta za neke police ili za kućnu biblioteku. Naravno, pod uslovom da taj komad nameštaja bude napravljen u svedenom stilu  i da ne preopterećuje prostor. Svakako, to što u dnevnoj sobi ima prostora za police za knjige, ne znači da ona bez njih izgleda nedovršeno jer, podsetimo se, svaki stan treba da bude opremljen u skladu sa potrebama ukućana, a ne u skladu sa onim što većina domova ima.

U tom smislu, zanimljivo je kako isti prostor možemo tumačiti na mnogo načina. Drugim rečima, u skladu sa životnim stilom, hobijima ili potrebama, ljudi će isti prostor opremiti na različit način. Ne samo različitim nameštajem, već se ove razlike odnose i na potrebe za samim prostorijama.

Na primer, za malu porodicu je važnije da dnevne (društvene) prostorije budu prostrane: kuhinja-dnevni boravak-trpezarija, a da spavaća soba bude taman tolika da zadovoljava osnovnu potrebu: spavanje, odmor i eventualno plakar za odlaganje garderobe i posteljine. S druge strane, za ljude koji svoj lični prostor svode na jednu prostoriju, spavaća soba (a često ujedno i radna) treba da bude prostrana i prijatna.

Da li je jedan raspored bolji i poželjniji od drugog? Ne, nije.  Samo je drugačiji jer su i potrebe različite. Važno je da to imamo u vidu svaki put kad uređujemo svoj prostor, kao i da svako od nas ima različite potrebe i ukuse, te tako ono što nam se svidi kod drugog ne mora nužno biti i naš najbolji izbor.

U svakom slučaju, neke se osnove moraju ispoštovati: funkcionalna kuhinja, kupatilo i prostor za skladištenje – baš kao što u ovom stanu i jeste slučaj. I baš kao što se potvrđuje kao pravilo koje nema izuzetka, najbolji način da opremite svoj prostor koristeći u potpunosti njegove potencijale jeste da ga opremite nameštajem po meri. Na fotografijama ovog stana ćete videti da je to slučaj upravo kada govorimo o kuhinjskim elementima, nameštaju za skladištenje garderobe (koji se nalazi u predsoblju koje se nadovezuje na kuhinju), kao i u kupatilu.

1-6

2-6

3-6

4-6

5-6

6-6

7-5

8-5

9-5

10-5

11-5

12-5

13-5

 

Nadamo se da vam se dopao primer koji smo s vama podelili danas i da vas je ohrabrio da razmislite o načinu na koji biste vi opremili svoj prostor – u skladu sa vašim potrebama i u skladu sa mogućnostima prostora. Drugim rečima, da ga opremite baš po vašoj meri 😊

 

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

 

 

Izvor: Delikatissen

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>