0-20

Maksimalan minimalizam jednog stana opremljenog nameštajem po meri

Ovaj stan je primer dobre prakse i prava poslastica svima koji vole minimalistički stil, a koji su svesni da se doabr stil gradi isključivo izborom elemenata koji su po meri prostora.


Krenućemo od minimalističke kuhinje po meri. Za početak, beli frontovi, bez ikakvog ukrasa, odaju utisak besprekorno čistog i urednog prostora.

Tom utisku značajno doprinose i kuhinjski uređaji koji su potpuno integrisani, to jest, ugrađeni u kuhinjski nameštaj, a kada kažemo svi, to znači bukvalno svi: frižider, zamrzivač, rerna, mikrotalasna pećnica, mašina za pranje sudova, indukciona ploča za kuvanje, pa čak i aspirator sa ugljenim filterom.

Ugrađivanje uređaja u kuhinjski nameštaj je mudar potez, bez obzira na stil koji želite da negujete, jer ovaj potez ne dozvoljava uređajima da zauzimu centralno mesto u kuhinji i da se istaknu kontrastom u odnosu na nameštaj.

Ponekad je razlog što dizajneri donesu ovaku odluku čisto estetske prirode, da se uređaji ne bi videli, a  struktura ili arhitektura to zahtevaju pa ljudi biraju indukcione ploče, ugradne rerne i instaliraju ih tako da ne čine vidljivu celinu (tipa klasičan šporet) već delove koji su razdvojeni, ali vrše svoju funkciju.

Da se razumemo, ovakav pristup ne radi za sve kuhinje. U onim kuhinjama u kojima se puno kuva i koristi dosta prostora za spremanje hrane, potrebno je i drugačije osmisliti dimenzije, raspored i estetiku svih elemenata – od šporeta do aspiratora – ali za domove u kojima se kuva malo, to je fantastična opcija.

Indukciona ploča za kuvanje se nalazi na ostrvu sa zagasito bež kamenom pločom koja odgovara ostatku kuhinje, sa prostorom za šank koji služi da se na njemu doručkuje i sa 2 stolice.

Ova elegantna kuhinja je otvorena prema dnevnom boravku u kome se nalazi izuzetno malo nameštaja i nijedan komad nije pravljen po meri te nas, u tom smislu, ne zanima.

1-11

2-10

3-9

4-9

5-9

6-9

7-9

Pažnju nam jesu privukli garderoberi u spavaćoj sobi i u hodniku koji čine estetsku celinu, iako je, moramo priznati ovaj koji se nalazi u predsoblju zanimljiviji, samim tim što je napravljen tačno po meri i u milimetar uklopljen za dimenzijama zida. Što se tiče garderobera u spavaćoj sobi, verujemo da je praktično rešenje, mada prostor nije maksimalno iskorišćen. Mislimo na polovinu zida koja zvrji prazna, a mogla bi štošta da ponudi.

8-9

9-8

10-8

11-7

12-7

13-8

14-7

15-6

16-6

Eto, to bi bila kratka virtuelna tura po ovom šarmantnom dvosobnom stanu od 72 metra kvadratna. Da li vam se sviđa? Da li biste vi uneli malo više detalja i boja u ovaj stan? Pišite nam u komentarima!

 

 

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: Delikatissen