0

Kuhinjsko ostrvo i kuhinjski sto u jednom inspirativnom stanu

U skladu sa onim što nam je poziv, a to je da vam pomognemo da opremite svoje domove i radne prostorije upravo po vašoj meri, pronašli smo jedan zanimljiv primer. U pitanju je stan, ni mali ni veliki, koji ima kuhinju, trpezariju,dnevni boravak, predsoblje, kupatilo i spavaću sobu. Dakle, dovoljno za prostora da obuhvati sve potrebe stanara – od jutra do sutra. Nama je upravo prostorija koja predstavlja kuhinju i trpezariju skrenula pažnju. Konkretno, jedan element nameštaja, iako je je cela kuhinja opremljena nameštajem po meri.

U pitanju je kuhinjsko ostrvo koje je ujedno i trpezarijski sto. Zapravo, ovo je jedini sto za obedovanje. Da li je ovo dobra ili loša ideja? Pa, zavisi od više faktora! U dekoraciji ne postoji uvek tačan ili pogrešan odgovor, a uređenje zavisi od veličine kuće i od načina života i ukusa njenih stanara.

1

2

3

4

5

7

8

9

U nekoj porodičnoj kući ovo rešenje ne bi bilo praktično, u domovima gde ukućani vole da goste i da pozivaju prijatelje na ručkove i večere, a obedovanje s prijateljima podrazumeva da se ostane za stolom posle jela – čisto da se prozbori uz čašicu digestiva. Za ovakvim stolom to bi moglo da bude pravo mučenje za leđa… Doduše, ako bi se kupile dobre i kvalitetne stolice, one koje drže lumbalni deo leđa i podesive su za noge, možda bi ovakav sto i mogao da prođe.

Ako ćemo iskreno, uz ovakvo rešenje se mnogo prostora uštedi ako pomislimo na malu kuću kao što je ova od 52 m². To kuhinjsko ostrvo nema sudoperu, nema ploču za kuvanje, u pitanju je sto sa ostavom ispod isadrži  deo u kome se drži vino, sa dobrim prostorom za noge, tako da savršeno funkcioniše kao trpezarijski sto.

Što više posmatramo ovo rešenje, sve smo sigurniji da ovakvo ostrvo – sto može biti jako dobra ideja.

A, kad smo već u virtuelnoj turi, pogledajmo stan kao celinu: veoma je uredan sa tom otvorenim konceptom kuhinja dnevna soba, a društvena zona (pomenuta kuhinja i dnevna) i zona za odmor (mislimo na spavaću sobu) izuzetno lepo su odvojene. Nameštaj je svuda jednostavan, što i jeste u skladu sa skandi stilom. Mi bismo, da je nas neko pitao, opremili i deo dnevne i deo spavaće sobe nameštajem po meri, ali pošto nemamo pravo glasa u ovom slučaju, ostaje nam samo da iz ovog primera izvučemo ono što će biti korisno našim klijentima.

10

11

12

13

14

15

16

17

18

20

19

21

A kako vama izgleda ovaj stan? Kako vam se čini rešenje ostrvo – sto? Da li vam se dopada? Pišite nam u komentarima!

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: Delikatissen