Kako do savršene boje za zidove svake sobe u vašem domu

Bilo da živite u iznajmljenom ili svom stanu, nema potrebe da dopustite da svi zidovi u njemu budu beli. Beli zidovi mogu delovati sofisticirano ako su uklopljeni sa odgovarajućim nameštajem po meri, ali u većini slučajeva oni su prosto – dosadni.

Pa, zašto ne biste oplemenili vaše zidove nekom od boja koje se nepogrešivo uklapaju u sve stilove?

Evo nekih predloga kako da svedeno osvežite zidni prostor i unesete malo živosti u vaš dom, a da to ne bude prevelika promena:

1. Boja bele kafe

Sa ovom bojom bićete nepogrešivi. Ona je veoma blizu bele, ali ako plafon ostavite belim videćete razliku. Dodaće prostoriji dašak topline i elegancije.

Najbolja mesta da je isprobate: kuhinja ili trpezarija.

2. Golubije plava

Ova boja pravi je izbor za prostorije u kojima je potreban mir i koje služe za relaksaciju i odmor. Jača je od pastelnih bež tonova, ali opet ne previše jarka, tako da neće biti agresivna za oči, već, naprotiv, delovaće umirujuće i nežno.

Ova meka plava boja ima sivkasti odsjaj, pa će dati prostoriji sofisticiran ton. Odlična je za male prostore, i odlično se slaže sa belom bojom, tako da neka plafon, štokovi, vrata i prozori ili, na primer, ramovi za slike budu beli.

Najbolja mesta da je isprobate: spavaća soba ili kupatilo.

3. Siva boja

Siva je uvek u modi, bezvremenska boja. Kako ne bi bila previše „hladna”, koristite toplu podlogu ili odaberite sivu boju sa blago braonkastim odsjajem.

Sivo ofarbani zidovi biće odlično mesto za kačenje slika i uramljenih starih fotografija.

Najbolja mesta da je isprobate: dnevna soba ili radna soba.

4. Boja žalfije iliti pastelno zelena

Ova boja je veoma moderna, jer daje blago zeleni ton prostoriji, a opet ostaje neutralna. Za razliku od izrazito zelene boje, pastelno zelena se uklapa sa gotovo svim vrstama nameštaja.

Najbolja mesta da je isprobate: dnevna soba, radna soba, kuhinja, trpezarija ili kupatilo.

5. Pastelno žuta

Ova boja nije neutralna, ali je svakako blaga i uveseliće svaku prostoriju.

Najbolje mesto da je isprobate: mali toalet.

6. Čokoladno braon

Ova boja je naintenzivnija od prethodno pomenutih. Duboka čokoladno braon boja može da se primeni na zidovima gotovo svake prostorije, i uklapa se sa drvenim nameštajem i teksturama nameštaja u pastelnim tonovima.

Ukoliko zid ofarban u ovu boju ukrasite svetlim slikama, prostorija će dobiti sofisticiran i moderan izgled. Možete ofarbati i samo jedan zid u ovu boju, a ostatak prostorije u neku svetliju koja se uklapa.

Najbolje mesto da je isprobate: dnevna soba ili trpezarija.

Izvor: www.huffingtonpost.com

Ukoliko razmišljate o nameštaju po meri

 

Ili pogledajte neke od naših radova

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>