Kako da uredite dečiju sobu nezavisno od pola deteta

Polno neutralno dizajniranje dečije sobe je veoma praktično kada imate malu bebu ili kada dečak i devojčica dele sobu.

Koristite crnu i belu

Ukoliko očekujete bebu, ali odolevate izazovu da saznate pol deteta, odlučite se za crno – belu varijantu opremanja dečije sobe, sa dominantnom belom. Ova kombinacija je veoma zahvalna, jer je podjednako u redu i za devojčicu i za dečaka. Pametnim korišćenjem boje, printova i dekoracije, dizajniraćete dečiju sobu na koju ćete biti ponosni.

Ovakav savremen izgled odgovaraće vašem detetu i u godinama koje dolaze, tako da nećete morati ubrzano da redizajnirate sobu kada vaš mališan malo poraste.

Razigrajte enterijer dečije sobe

Izaberite neutralnu pozadinu kako biste istakli neobičan nameštaj po meri i modernu umetnost koja odgovara i devojčicama i dečacima.

Napravite jednostavan šator pomoću drvenih šipki i pamučnog čaršafa, dodajte mu kićanke na vrhu. Vaše dete će biti oduševljeno što može da se igra indijanaca i da bude poglavica ili Pokahontas.

Ispunite šator udobnim jastučićima i igračkama, dodajte malo muslinskih zavesa, tako da nikada ne bude dosadno.

Unesite malo vintage detalja

Dodajte malo elemenata old school nostalgije dečijoj sobi.

Paleta osnovnih boja na ormarićima će uneti živost u dečiju sobu, a stara karta sveta na zidu će podstaći njihovu urođenu radoznalost.

Ukoliko dečak i devojčica dele sobu, dodajte svakom detetu lični pečat u sobi tako što ćete okačiti njegove inicijale.

Dobra stara stolica od pletenog pruća može i dalje poslužiti kao udoban kutak za sedenje i čitanje, a možete je i obnoviti novim jastučićima.

Usudite se da budete drugačiji

Kreirajte izgled dečije sobe koji odiše zabavom i originalnošću tako što ćete ukombinovati tradicionalno i moderno.

Klasične police u kombinaciji sa neobičnim krevetom na sprat, ili unikatna komoda uparena sa standardnim pisaćim stolovima, omogućiće ovakav kreativni miks.

Mešajte boje, teksture i oblike, bez straha da ćete pogrešiti. Deca vole neobične kombinacije i uživaće da zajedno sa vama učestvuju u dizajniranju svoje jedinstvene sobe.

Kada dekorišete dečiju sobu razmišljajte u smeru u kojem dete razmišlja. Odaberite temu i držite se nje. Na primer, ako želite da soba odiše duhom prirode, napravite po meri krevet na sprat koji podseća na kućicu na drvetu, pa nalepite na zidove stikere drveća, ptičica i cveća.

Uključite svoje omiljene boje

Izaberite dve ili tri polno neutralne boje i držite se njih.

Žuta je najčešća i najomiljenija neutralna boja, ali nemojte preterivati. Dodajte malo narandžaste, plave ili zelene, kako biste razbili monotoniju.

Dečija soba je mesto gde slobodno možete biti kreativni i sparivati naizgled čudne kombinacije boja.

Razmišljajte izvan granica

Kreirajte jedan zanimljiv, akcentovani zid, na koji ćete nalepiti interesantnu tapetu, mapu sveta, ramove ili neobične igračke. Ovo će razigrati maštu i radoznalost vaših mališana, a podjednako je zanimljivo i dečacima i devojčicama.

Ukoliko na zid nalepite tapetu sa mapom sveta, on ne samo da će izgledati dobro, već će vaša deca uvek biti spremna za čas geografije.

Ako se odlučite za akcentovani zid, neka nameštaj i tepih budu neutralnih tonova.

Počnite sa belom

Ako ste zastali i ne znate odakle da krenete sa dizajnom dečije sobe, počnite sa belom!

Bela jeste neutralna i može delovati nezanimljivo, ali uz beli nameštaj po meri možete dodavati mnoštvo drugih boja u detaljima.

Takođe, ova boja je veoma zahvalna kada hoćete da menjate boju zidova ili da kompletno redekorišete dečiju sobu tokom odrastanja vaših mališana.

Izvor: www.theroomedit.com

Ukoliko razmišljate o nameštaju po meri

Ili pogledajte neke od naših radova

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>