Kako da transformišete kupatilo uz minimalna ulaganja

Svaka vrsta značajnog renoviranja kupatila može biti skupa, ali ima mnogo jednostavnih stvari koje možete da uradite za nekoliko sati, te da potpuno transformišete vaše kupatilo. Evo nekoliko saveta:

1. Očistite kupatilo

Prvo iznesite sve iz kupatila, kako bi vam bilo lakše da očistite sve površine do kojih redovnim čišćenjem ne dopirete. Osvežite fuge između pločica koristeći neka od sredstava za čišćenje fuga dostupnih na tržištu.

Bacite sve nepotrebne stvari koje se samo gomilaju i zauzimaju prostor. Isto važi i za bočice krema, kupki, parfema, šminke i slično koje niste koristili duže od 6 meseci, jer staro pravilo važi: ono što niste ni pogledali više od pola godine – ni ne treba vam.

slika 1
2. Okrečite kupatilo

Odaberite neuobičajenu boju koja će potpuno preobraziti izgled vašeg kupatila.

Većina ljudi se pridržava pravila da male prostore treba krečiti u belo, kako ne bi vizuelno izgledali jos manji. Ovo je načelno tačno. Naime, treba se pridržavati pravila da mala kupatila valja krečiti u svetle nijanse, ali to ne mora biti bela.

Svetlo žuta, limun zelena, svetlo roze, svetlo plava… samo neke su od nijansi koje možete upotrebiti, zavisno od pločica i ostatka nameštaja u vašem kupatilu.

3. Ofarbajte kupatilski nameštaj

Kupatilski nameštaj je neophodan deo uređenja svakog kupatila, ali nakon što ste okrečili ovu prostoriju, može da izgleda staro i pohabano spram novih zidova. Zato iskoristite priliku da ofarbate kupatilski nameštaj.

Možete za to koristiti savete koje smo za vas napisali ovde: http://www.crvenajabuka.co.rs/kako-da-farbanjem-udahnete-novi-zivot-starom-namestaju/

4. Promenite detalje

Menjanje sanitarija, pločica i kompletnog kupatilskog nameštaja može biti udarac za vaš budžet, ali zato možete promeniti sitnice kako bi vaše kupatilo dobilo sasvim novi izgled.

Nakon generalnog čišćenja, krečenja i farbanja nameštaja za kupatilo, razmotrite ugradnju novih polica, kupite novo zanimljivo ogledalo koje će stajati iznad lavaboa, kao i ukrasne mirišljave sveće i posudice koje ćete poređati po policama i kadi.

Promenite zavesu za tuširanje, i to tako što ćete odabrati neku sasvim drugačiju, sa zanimljivim detaljima po njoj koji se uklapaju sa vašim novim zidovima. Razmotrite i uramljivanje smirujućih slika mora, školjki ili talasa u ramove koji se bojom uklapaju u vaše novo kupatilo, pa okačite ove slike na slobodnim zidovima.

 

Izvor: www.diynetwork.com

Ukoliko razmišljate o nameštaju po meri

 

Ili pogledajte neke od naših radova