0-6

I dom i kuća po meri

Priznajte da nije isto kada izgovorite reč „dom“ i kada izgovorite reč „kuća“.

Jer, kuća je objekat u kome živimo, to jest, stambeni prostor, a dom je ono mesto u kome se osećamo dobrodošlo, sigurno, ušuškano i slobodno. Srećnicima su dom i kuća isto, ali je takvih manje nego što možemo i da pretpostavimo.


Pogrešno verujemo da će kuća postati dom ako je opremimo „kao iz časopisa“ i ako u nju natrpamo sve moderne, trendi, stilizovane detalje koji se reklamiraju. Ništa od toga neće biti dovoljno da prostor u kome živimo pretvorimo u dom.

1

Da bi neka kuća postala naš dom, potrebno je da je opremamo s pažnjom i ljubavlju. Potrebno je da u nju unosimo sve one elemente koji se nama sviđaju i koji prijaju našem senzibilitetu. Drugim rečima, potrebno je da bude opremljena baš po našoj meri.  Do sada ste shvatili da ne mislimo isključivo na nameštaj po meri, ali ako nas pitate, da, reći ćemo vam da je i nameštaj veoma važan činilac i faktor bez koga se ne može govoriti o harmoničnom domu.

2

3

4

Na fotografijama koje smo pronašli za vas je jedan stan koji deluje veće nego što jeste (66 metara kvadratnih) i koji je, iako nekima može delovati dosadno i monotono, savršeno opremljen.
Počev od kuhinje po meri, u kojoj su elementi zatvoreni i neki uređaji maskirani, preko bibilioteke u dnevnom boravku, pa do spavaće sobe, svi komadi nameštaja su svedeni i napravljeni u skandinavskom stilu. Tu svedenost „razbija“ nameštaj za sedenje koji je bogatiji i kitnjastiji i podseća na neki spoj neobaroknog i klasičnog stila. Trpezarija, to jest, trpezarijska zona je spoj modernog i srustikalnog i sve zajedno, svaki komad pravljenog nameštaja, svaki kupljeni komad, svaki detalj, sve čini harmoničnu celinu.

5

6

7

8

9

Boje su upravo onakve kakvima ih je vlasnik ovog stana zamislio, a to je očigledno jer je nameštaj u celom stanu napravljen u svetlo krem tonovima. Očigledno je namera vlasnika bila iskoristi boje kako bi postigao svedenost.

S druge strane, primećujemo izobilje: zatvorenih polica, pregrada, odeljaka, fioka i svih ostalih elemenata za skladištenje i odlaganje stvari. Plakar u spavaćoj sobi, spolja neprimetan, krije potencijale skladištenja kakve ne možemo ni da zamislimo i eventualno, da prebrojimo celine. No, to nećemo činiti, jer ovaj stan svakako i jeste (samo) jedan u nizu primera kako se od prostora u kome živimo, može napraviti i kuća i dom.

10

11

12

13

14

15

16

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Fotografije: https://www.delikatissen.com/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>