0-3

Harmonija prostora po meri

Šta je vaša mera, to jest, odraz harmonije? Jeste li nekada razmišljali na tu temu? A šta je mera harmoničnog prostora? Mi o tome razmišljamo i to ne  tako retko. I svoja razmišljanja delimo sa vama jer znamo da je i vama, kao i nama, zaista važno da živimo u domu koji je svakom ukućaninu po meri.

Doduše, ponekad i ne razmišljamo o harmoničnom prostoru, nego pronađemo neki lep primer i podelimo ga sa vama. Takav je slučaj i danas: u današnjem blogu ćemo s vama podeliti primer jednog malenog stana (primetili ste da su nam mali stanovi češće u fokusu interesovanja) čije su sve prostorije opremljene skladno, uključujući i one delove stana koji je opremljen nameštajem po meri.

Prvenstveno mislimo na kuhinju po meri koja je napravljena u skladu sa dimenzijama prostora. Dizajner je očigledno vodio računa o svakom milimetru, ali ne samo iskorišćenog prostora, nego i neiskorišćenog. Šta želimo da kažemo? Pa, počev od radne ploče i visećih delova iznad nje, preko komada nameštaja u koji su smešteni električni aparati, pa do kuhinjskog ostrva, maksimalno je iskorišćen potencijal prostora. S druge strane, nameštaj je toliko „lak“ i neopterećujući – boja je neutralna i svetla, linije su svedene, završna obrada jednostavna, kuhinjsko ostrvo totalno diksretno – da je očigledno da je dizajner bio veoma svetan koliko je važno da prostorija diše i da u njoj bude praznog, prohodnog prostora. Jer, ma koliko nameštaja u njoj bilo, ova kuhinja stvarno ima „protočnost“ to jest, u njoj vazduh slobodno cirkuliše, a verujemo i da se stanari slobodno kreću.

1-21

2-21

3-19

4-21

5-21

7-20

10-19

Isti princip važi i za trpezariju, dnevni boravak, spavaću sobu i kupatila: opremljene su nameštajem sasvim dovoljno da budu pokrivene sve potrebe jednog prostora, a opet, sve je nekako rasterećeno i svedeno da imate utisak da je mnogo više slobodnog prostora, nego ovog drugog.

8-19

9-19

11-19

Naravno, usklađenost boja i detalja su dali značajan doprinos celokupnom skladu prostora, kao i svetlost koja je jedan od najznačajnijih faktora prijatnosti svakog doma ili radnog prostora.

12-18

13-17

14-14

15-15

16-15

Sve u svemu, ovo što smo vam opisali i fotografije koje smo s vama podelili, za naše kriterijume predstavljaju harmoniju i sklad. Zato smo ih i podelili sa vama, da biste i vi uživali u prizoru 😊 Naravno, kada dođe vreme da svoj dom renovirate ili opremate po prvi put, nadamo se da će vam neki od ovih primera poslužiti kao inspiracija 😊

17-14

18-14

19-13

20-12

21-12

22-12

23-12

28-10

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: Delikatissen

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>