no namestaj

Greške koje pravimo prilikom uređivanja doma

Često kada odlučimo da započnemo dizajn i dekoraciju u našem domu, plašimo se da ćemo počiniti neke greške koje nas kasnije mogu koštati udobnosti i estetike.

Zato ćemo danas sa vama podeliti neke greške koje su česte prilikom dekoracije i opremanja enterijera, a sve u želji da se one ne dese i vama. Pročitajte ovaj blog pre nego što započnete reforme u vašem domu, jer ovi saveti vam mogu uštedeti i vreme i novac.

cocina

Neuzimanje mera nameštaja prilikom kupovine

Verovali ili ne, ovo je jedna od najčešćih grešaka koje ljudi čine kada je u pitanju dekorisanje kuće, a istovremeno je i jedna od najozbiljnijih grešaka, jer ako ne uzmemo u obzir mere nameštaja kada kupujemo, ne postoji rešenje kada ga donesemo u kuću. Ovde ne mislimo isključivo na krupne komade, koji se, uostalom, sve češće prave po meri. Mislimo i na fotelje, nameštaj za sedenje uopšte, klupske stočiće koji se ljudima svide na nekoj izložbi ili u prodavnici nameštaja, pa misle da par centimetara manje ili više neće promeniti situaciju. Kolika je to greška znaju pogotovu oni koji žive u malom prostoru, kao i to koliko može da nas košta kada se zalepimo za lepotu nekog komada, bez razmišljanja o tome kako će on izgledati u sobi u kojoj smo ga zamislili. Zbog toga, moramo jasno znati koje su mere odgovarajuće za naš prostor jer samo ćemo na taj način postići savršeno uređen  boravak.

diznam

Biranje boje zidova kao prvi korak u uređenju

Mnogi od nas, pre nego što se odluče za nameštaj, odaberu boju kojom će okrečiti zidove. Istina je da je boja zidova jedan od najvažnijih elemenata dekoracije, jer u zavisnosti od boje koju budemo odabrali, imaćemo prostoriju koja je manje ili više prostrana i svetla. Ali, bez obzira na ovu činjenicu, to ne bi trebalo da bude prvi element koji ćemo odabrati prilikom dekorisanja  našeg doma. Najlakši i najbolji rezultat ćemo dobiti kada prvo izaberemo nameštaj koji će ići u svaku sobu: komode, sofe, stolove, stolice, ormare… jer kada znamo kojoj liniji će pripadati taj namještaj, lako ćemo odabrati boju za krečenje. Ovaj način je mnogo lakši jer kada već imamo prostoriju sa različitim nameštajem, biće nam lakše izabrati i boju zidova koja je u skladu sa enterijerom.

ljubictrprom

Kupovina bez promišljanja i poređenja

Neretko se dešava da zbog nedostatka vremena, odemo jednom do dva puta u obilazak prodavnica nameštaja (virtuelni obilasci se takođe računaju) i mislimo da smo spremni da donesemo odluku o kupovini. Ovo baš i nije najbolji način, jer često u brzini pogrešimo i kupimo stvari bez razmišljanja. Pored toga, gotovo je nemoguće da u jednoj poseti pronađemo nameštaj koji je baš najbolji za naš dom. Zato vam savetujemo da budete strpljivi i da birate nameštaj polako i oprezno, jer samo tako možete da budete potpuno zadovoljni dekoracijom i dizajnom vašeg doma.

Druga opcija je da dozvolite kvalifikovanim profesionalcima da biraju i prave nameštaj na osnovu vaših želja i u konsultaciji sa vama, i na taj način uštedite ne samo vreme, već i novac jer će vam oni pomoći da optimizujete resurse i prilagodiće se vašem projektu.

crvenaspavacasoba

Uređenje doma prema slikama iz nedavno prelistanog časopisa

Kada listamo katalog, obično mislimo da bi baš ta dekoracija bila savršena za naš dom i želimo da kopiramo nameštaj časopisa kakav jeste. Ovo može biti velika greška, jer je gotovo nemoguće da prostorija koju želimo da uredimo ima iste karakteristike i mere kao i one koje se pojavljuju u katalogu. Iako je namera dobra, rezultati mogu biti katastrofalni. Iz tog razloga je važno pogledati različite kataloge kako biste pronašli inspiraciju prilikom dekorisanja vašeg doma, ali obavezno imajte na umu da, ako postoji nešto što razlikuje vaš dom, to je lični pečat koji mu samo vi, koji ćete živeti u njemu, možete dati. Zato, ne zanemarujući značaj ideja koje viditie u časpoisima i katalozima, imajte u vidu da vaša kuća treba da bude jedinstveno i neponovljivo mesto koje će odisati vašim senzibilitetom.

casopis

Bežanje od rizika

Iako je tačno da smo vam upravo pre nekoliko redova savetovali da dobro razmislite pre nego što kupite komad nameštaja, ipak je važno da znate da rizikujete u pravom trenutku. Ako se plašite da napravite rizičniju odluku, rezultat može biti dosadan ili jednoličan prostor u kome živite. Zato, na primer, ako želite da jedan od zidova prostorije bude upečatljiviji i originalniji, možete odabrati da okrečite zid drugačije, jer ga svakako danas-sutra možete prekrečiti. Ako vam se ovo čini prevelikim rizikom, uvek vam ostaje mogućnost da stavite neke originalne ili upečatljive detalje, naravno, one koji odaju vaš lični pečat i daju poseban šarm vašem domu.

onako

 

Izvor: alejosform.com

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>