portada

Ako voliš svoj dom, to mu i pokaži

Odnos koji imate sa svojom kućom je recipročan: što se vi više brinete o njoj, više će se ona „brinuti” o vama i vašoj ugodnosti. Zato je važno da joj s vremena na vreme nešto poklonite, da joj pokažete da je posebna i za vas jedinstvena, ali i da vam je stalo do njenog zadovoljstva i radosti.

Personifikacija na stranu, danas ćemo sa vama podeliti 7 jednostavnih načina da izjavite ljubav svom domu.

1.Istaknite lepotu originalnih elemenata

Ako vaš pod ima originalne arhitektonske elemente, ili ako posedujete vrata od punog drveta sa ornamentima, ili ako, recimo živite u potkrovlju sa gredama na kosom krovu, iskoristite te specifičnosti i istaknite te originalne elemente. Verujte nam, ponekad su efektniji od same kineske vaze iz dinastije Ming! 4 pieza especial

 

2. Izolujte je od buke i od propuštanja toplote ili hladnoće 

Da biste na ovaj način zaštitili svoj dom, obratite posebnu pažnju na zdravlje vaših prozora. Neadekvatna izolacija uzrokuje gubitak između 25 i 30% efekata grejanja ili hlađenja. Proverite pukotine oko prozora i stavite vodootporni kit. Takođe, pored gubitka energije, a samim tim i nepotrebnog trošenja na grejanje ili hlađenje do optimalne temperature, loša izolacija znači i nezaštićenost od buke.

3. Ukrasite s ličnim pečatom

Slike ili fotografije koje vas inspirišu, porodični portreti, serija fotografija, kolaž … To je vaša kuća, neka vaša kuća govori o vama! Da bi kompozicija izgledala skladno, izaberite temu – na primer, putovanje. Takođe, umesto tematske celine, možete izabrati stilsku: isti ram ili stil, kao što su crno-bele fotografije.

decoracion personal

4.Poklonite joj poseban i originalan detalj

Ne mora to biti komad koji je potpisan od strane nekog poznatos svetskog dizajnera ili umetnika, dovoljno je da bude poseban za vas i, prema tome, i za vaš dom. Taj nameštaj koji ste nasledili od svoje bake i koji ste oporavili, daće vašoj kući karakter i jedinstvenost.

5.Održavajte red u kući

Nered je jedan od najvećih neprijatelja vaše kuće. Ne samo da umanjuje njenu lepotu, već i čini svakodnevni život neprijatnijim i može biti izvor napetosti. Zato, da haos ne bi postao sastavni deo vaše kuće, potrebno je da samo da steknete i da se držite neke jednostavne dnevne rutine, kao i da predvidite  rešenja za skladištenje stvari i uopšte nameštaja koji će zadovoljiti kroterijume koje imate.

1 orden

 

6.Napravite od kuhinje životnu i veselu prostoriju

Sve je češća pojava da se integrišu kuhinja i dnevna soba i na taj način se kuhinja oslobađa izolacije i počinje da sudeluje u svakodnevnom životu kuće, pardon ukućan. Ali šta ako je učinimo još živopisnijom i veselijom? Neke biljke – aromatične ili začinske, smešni ili šareni kuhinjski peškiri ili krpe, police sa zanimljivim teglama i ukrasni detalji koji služe svrsi… Sve ovo su mogući načini da postignete efekat živahne kuhinje.

2 cocina

 

7.Kupite joj buket ruža (ili neko drugo cveće)

Naravno, šalimo se – ne moratekupiti  nužno buket i ne nužno ruža, jer ne vodite vi svoju kuću na dejt.
Ali, veoma smo ozbiljni u predlogu da svoj dom oplemenite cvećem.

Jer, pazite, biljke su, kao što i sami znate, zdravlje. I dodatna lepota za vašu kuću. Ne samo da pročišćavaju zrak, već pomažu u regulisanju vlage i uklanjaju hemikalije iz boja ili plastike. Pored toga, u zavisnosti od sorti, one apsorbuju elektromagnetno zagađenje, imaju antialergijska svojstva, obezbeđuju dobrobit, prirodno aromatizuju okolinu … Drugim rečima, s biljama možete samo da dobijete!

A ako niste ljubitelj cveća u saksijama, onda se makar povremeno častite buketom nekog lepog i mirisnog sezonskog cveća. Nećete zažaliti, ni vi ni vaša kuća!

3 planta

 

 

 

Izvor: El Mueble

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>