8

Ako želite police za knjige, ovih 7 predloga će vam pomoći da napravite prave za svoj dom

Ako ste zaljubljenik u knjige i ako je čitanje sastavni deo vašeg života, onda vam je izuzetno važno i da u kući imate odgovarajuće police za knjige na koje ćete smestiti svoju kućnu biblioteku.

Zato što razumemo koliko vam je to važno, danas vam pišemo o tipovima polica za knjige koje možete imati i vi u vašem domu. Naravno, u zavisnosti od vaših potreba i raspoloživosti prostora.

1. Police preko celog zida

…I najčešće, od poda do plafona.
Ova vrsta polica je savršena ako imate bogatu kolekciju knjiga. Otvorene police pretvorite  u autentične izložbene prostore gde svoju biblioteku možete organizovati po azbučnom redu, izdavačima, epohama, književnim stilovima ili po materiji.   Ako se odlučite za ovakvu bibilioteku, imajte na umu da najteže knjige treba da se nalaze na donjim policama. Takođe je bitno da postoji razlika između veličine police i njene debljine: što je duža polica veća je opasnost da podlegne težini knjiga. Takođe, treba da znate da zbog svoje veličine i vidljivosti, ove police često postaju središte pažnje u dnevnim sobama. Zato je važno da boje i materijali budu u harmoniji sa ostatkom enterijera.

1

2. Police na sklapanje

Ako želite da imate biblioteku koja ima određenu slobodu kretanja i omogućava vam prilagođavanje vašim potrebama, posegnite za modularnim policama. Ovo je dobra opcija jer možete prilagoditi visinu polica, dodati više ili manje polica ako vidite da vam je ponestalo prostora za knjige, a u zavisnosti od modela koji odaberete, imaćete i mogućnost dodavanja novih delova. Ovakve police su idealne za ljude koji se često sele ili koji tek grade svoj dom i nemaju jasnu predstvau kolika im kućna biblioteka treba.

2

3. Police kao vitrina

Osim što sjajno štite knjige od prašine, ove police za knjige su takođe veoma funkcionalne, jer vam unutrašnjost koja se krije iza vrata možete koristiti da smestite sve što ne želite da budete vidljivo, a da stakleni, to jest, providni deo ostavite za kolekciju knjiga. Uz to, vitrine imaju izvesni retro šmek i odišu ugodnom romantičnom aurom, u dnevnoj ili u bilo kojoj drugoj sobi.

3

4. Police kao separatori prostora

Ako živite u garsonjeri ili u stanu u kome su spavaća i dnevna soba deo istog prostora ili ako želite da odvojite dnevni boravak od trpezarije, a ne želite da se bakćete skupim radovima, predlažemo sledeću ideju: koristite policu za knjige da podeli prostor. To je uspešno rešenje i estetski i prostorno, a i dobićete novi kutak za slaganje svojih omiljenih knjiga. Dakle, dve muve jednim udarcem!

4

5. Niske police

Ako nemate baš veliku zbirku knjiga, preporučujemo vam da izaberete nisku policu, i da je strateški postavite pored vašeg kutka za čitanje. Na ovaj način imaćete svoje dragoceno blago pri ruci i veoma šarmantan komad nameštaja. Da biste upotpunili izgled police, dodajte predmete poput biljaka, sveća ili držača sveća na gornju policu.

7

6. Police za ukras

Ove vrste polica za knjige su zapravo fotogenični detalji. Pozivamo se na one kompozicije za koje se čini da su preuzete sa Instagrama, gde na otvorenim policama izlažu dve ili tri knjige o umetnosti i fotografiji, čije korice se strateški kombinuju sa bojom određene vaze ili saksije.   Ako ste jedna od onih osoba koje čitaju u Kindle formatu i obično ne kupujete papirne knjige, ali želite imati svoju kućnu biblioteku – ovo je opcija za vas.

10

7. Biblioteka most

Uokvirivanje prozora, vrata, zida… Police za knjige u stilu mosta ne samo da nude veoma veliki prostor za odlaganje knjiga, već stvaraju romantične i ugodne atmosfere zahvaljujući efektu ušuškanog prostora, koji se na ovaj način postiže.

9

 

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: El Mueble

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>