4

9 velikih dilema koje muče male dnevne sobe

Vaša dnevna soba je mala i ne znate kako da je dekorišete? Evo nekoliko, tačnije 9 dilema, s kojima se srećemo kada dekorišemo malu dnevnu sobu i, naravno, 9 odgovora na njih.

Počnimo:

1.Svetliji ili tamniji mebl za nameštaj?

Svetlije presvlake su saveznici svakog malog dnevnog boravka, jer pomažu da glomazni komadi izgledaju svetlije. Takođe, lakše ih je kombinovati sa ostatkom nameštaja. S druge strane, presvlake tamnih boja su vrlo dobra opcija ako želite da kauč pretvorite u glavnog junaka dnevne sobe.

1

2.Roletne ili zavese?

Roletne zalepljene za staklo zauzimaju manje prostora od zavesa, što ih čini idealnom opcijom za male prostorije. Uz to, rolete su dobar izbor ako želite da prekrijete samo prozor, ali ne i zid ispod njega, posebno ispred tog zida želite da postavite kauč. Naravno, ako ste ljubitelj zavesa, onda birajte laganu tkaninu i svetlu boju. Doduše, ako ste ljubitelj zavesa, nećete imati dilemu „roletne ili zavese“ – izbor će vam biti jasan :)

2

3.TV se kači na zid ili stoji na nameštaju?

Kačenje televizora na zid je dobra opcija jer oslobađa prostora od nameštaja u dnevnoj sobi koja je ionako mala. S druge strane, mnogima smeta kada je TV direktno na zidu jer tako estetski dojam nije upotpunjen.  Ako je to slučaj, rešenje su diskretne i svedene police koje se kače o zid i koje, u svom sklopu, sadrže i prostor za televizijske kablove.

3

4.Ugaona garnitura ili kauč?

Ovo je jedna je od velikih nedoumica prilikom izbora nameštaja za sedenje kada je dnevna soba mala. Izbor ćete olakšati ako pobrojite koliko vam treba mesta za sedenje. Ugaona garnitura ima veće kapacitete dok kauč ostavlja više slobodnog prostora.

4

5.Klupski stočić u sredini prostorije ili pomoćni komadi?

Za male prostorije, slobodan prostor je pravi blagoslov, tako da, ako vaš izbor padne na pomoćne komade, neće biti nikakva greška.
Možete odabrati jedan ili dva pomoćna stočića, malecka i laka, kojima možete menjati mesta kad god vam zatreba. Takođe, uzmite u obzir da su  nasloni kauča kao pomoćni „stočići“ to jest, table, sasvim mudra opcija.

5

6.Biblioteka: da ili ne?

Mi volimo biblioteke! Čak i u malim dnevnim sobama! I zaista verujemo da komad nameštaja koji će služiti i kao bibilioteka za knjige, uopšte nije suvišan. Naravno, iz praktičnih razloga, savetujemo da jedan deo bude namenjen za skladištenje stvari, ili za izlaganje nečeg drugog, osim knjiga. Dakle, naš savet bi bio multifunkcionalna biblioteka.

6

7.Šta je bolje: sa trpezarijom ili bez nje?

Dnevni boravak i trepzarija su uobičajena pojavajer na taj način možete maksimalno da iskoristite površinu prostora . Ako se odlučite za ovu opciju, važno je da razgraničite ova dva područja. Možete to učiniti uz pomoć tepiha u neutralnim i svetlim tonovima ili koristeći zadnji deo sofe kao graničnu liniju.

7

8.Tepih ili ne?

Tepisi ne poznaju razlike u  metrima kvadratnim. I u malim i u velikim sobama veoma su dekorativna opcija, pomaže u vizuelnom  razgraničavanju koje smo već spomenuli i daju toplinu prostoru. Naravno, u malim prostorima je bolje da se odlučite za neupadljive i svetle tonove.

9

9.Slike na zidu ili ne?

Uobičajeno je mišljenje da je u malim sobama bolje da se zidovi budu bez slika i fotografija. Ali ne bojte se da zidove ukrasite kompozicijom slika ili fotografija. U stvari, Feng Shui smatra da je ukrašavanje zida način uravnoteženja celine i sprečavanja da energija teče samo odozdo.

10

 

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

 

Izvor: El Mueble

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>