2

9 deko zamki koje treba da izbegavate kada pravite novu kuhinju

Godinama ste sanjali o „idealnoj kuhinji“ i napokon je došlo vreme da se taj san ostvari. Da vam ništa ne bi osujetilo san, a ponajmanje greške do kojih ne mora doći, mi vam posvećujemo ovaj blog. Evo o kojih se 9 zamki radi: u svaku od njih je lako upasti, ali ih je isto tako vrlo jednostano izbeći.

1. Komotnost funkcionisanja

Prilikom osmišljanja rasporeda kuhinje, neka vam vaša ugodnost bude u centru pažnje. Imajući taj cilj u vidu, skicirajte funkcionalni radni trougao koji olakšava kretanje između tri područja upotrebe: pripreme, zone za kuvanje i za skladištenje.
1

2. Prilagodite se budžetu

U jeku reforme, prekoračenje planirane cifre je nešto što je više uobičajeno nego poželjno. Izbegnite ovu zamku tako što ćete napraviti dva ili tri predloga budžeta koji će biti razdvojeni:  za materijale, za rad s odgovarajućim kvalitetom i cenom – i sve to u pisanoj formi. Bitno je da cenu imate na papiru da biste se je lakše sećali, ili makar teže zaboravili.

3. Poštujte rok

Kompletna reforma kuhinje traje između 10 i 15 radnih dana. Da biste izbegli kašnjenja, angažujte kompaniju koja ima reputaciju i reference na tržištu. Pre početka rada, proverite s njima da li su svi materijali i oprema dostupni.

4. Investirajte s mirom

Na obnavljanje instalacija može otići do 20% budžeta, ali je to ulaganje više nego neophodno jer popravka može biti neisplativa, a da vam ne govorimo o tome koliko će biti lakše ubiti sve muve jednim udarcem, nego praviti rusvaj po novoj kuhinji. Iskoristite radove kako biste obezbedili  dugogodišnje kuvanje bez problema.

3

 

4

 

5. Neka bude svetla

Ne čekajte dok sve  bude gotovo da biste razmišljali o najboljem osvetljenju. Svi štekeri i utičnice treba da budu planirani već pre nego što počnete da se bavite idejama za viseće delove, ili da ugrađujete radnu ploču.

6. Važno je i ono što se ne vidi

Sačuvajte deo budžeta da biste kuhinju dobro opremili funkcionalnim elementima. Ništa vam ne znači što ste oduševljeni izgledom tih elemenata, ako vam skladištenje stvari postaje noćna mora. Zato je možda čak i bolje izabrati ekonomičniji model kuhinje i uložiti novac u podesive police, fioke koje se mogu maksimalno izvući i mehanizme koji će vam pomoći da iskoristite i ćoškove .

6

 

7. Skladištenje u skladu sa glavom
 

Naravno da je važno promisliti glavom pre nego što napravimo prostor za skladištenje u kuhinji, ali nismo to hteli da vam kažemo :)

Postavljanje visećih delova do plafona je najbolji način da se maksimalno iskoristi zid, mada treba da imate u vidu i ostale elemente kuhinje i da se konsultujete sa profesionalcima da li je to najbolje rešenje za vas. U svakom slučaju, pobrinite se da svakodnevne stvari budu u optimalnoj visini, a da na najviššim i najnižim policama budu stvari koje ređe koristite.

7

 

8. Izbor materijala

Boje i tapete su moderne u kuhinjama, ali nisu poželjne u delovima koji su podložni prskanju i mrljama. Ovo je slučaj sa zidom iza šporeta, kao i iza sudopere, za koje su potrebni materijali koji se lako čiste, kao što su keramika, nerđajući čelik, staklo ili kamen – prirodni ili sintetički.

8

 

9. Vatrena zona

Naravno, mislimo na deo kuhinje u kome je šporet J Pokušajte da ga zaštitite od promaje, naročito ako imate šporet na plin. Takođe, ako se radi o otvorenoj kuhinji, ona ne bi trebalo da bude previše blizu trpezarije. U svakom slučaju, blizu špreta i uopšte dela kuhinje koji služi za termičku obradu hrane, treba da postoji prostran (što je više moguće) prostor za pripremu hrane, kako biste kuvali s lakoćom.

2

 

Izvor: El Mueble

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>