ladrillo

8 različitih kuhinja kojima je toplina zajednička osobina

Sigurno ste više puta zapitali „Šta li se to ovde kuva?“ i to nije bilo zato što ste želeli da znate šta se zaista nalazi u šerpi. Kuhinja je bila i ostala jedno od glavnih jezgara kuće. Zato je važno da je tako i doživljavamo, odnosno da je opremimo tako da nam omogući toplinu, prijantnost, osećaj da se nalazimo na najtoplijem mestu na svetu, i naravno, dobar provod.

I zbog toga smo mi u Crvenoj Jabuci odlučili da sa vama podelimo sve moguće trikove i savete  koje imamo, a koji će vam pomoći da u vašoj kuhinji uvek budu prisutni glavni sastojci: toplina i blagostanje. Pa, hajde da počnemo sa današnjim izborom saveta!

1.Prirodno svetlo najbolji je partner topline

Da, zraci naše najomiljenije zvezde su nam neophodni da stvorimo tople prostore. Zbog toga je veoma važno da imate prirodan izvor svetlosti da biste postigli atmosferu i ambijent koji se očekuje u jednoj prijatnoj kuhinji.

1

 

2.Električni uređaji neka budu sakriveni

Ako želite toplu kuhinju, nemojte birati hladne obrade poput nerđajućeg čelika za vaše aparate. Drugim rečima, ako nemate izbora jer su uređaji već napravljeni od određenih materijala, onda makar možete obložiti frižider, mašinu za suđe i na kraju krajeva, bilo koji uređaj koji vam se nalazi na vidiku. To je jedan od uslova za postizanje estetske harmonije i mnogo toplijeg ambijenta.

2

3.Koristite tekstile u kuhinji

Zavese na prozorima, peškirići, krpe, kecelje, stolnjaci za čaj koji odgovaraju opštem ambijentu kuhinje, pomoći će vam da stvorite puno ugodniju atmosferu u kuhinji. Naravno, gledajte da kombinujete prirodne tekstile i da boje budu u skladu sa sveukupnim izgledom.

3

4.Postavite tepih

Kao što smo rekli, tekstili, a samim tim i tepisi, pomažu u teksturiranju i ušuškavanju prostora. A u kuhinji vam takođe mogu pomoći da postignete osećaj topline, posebno ako odaberete model napravljen od prirodnih vlakana.

4

5.Toplina drveta je dobro došla

Kao što je oduvek bilo, drvo je najtopliji materijal, a takođe se najčešće koristi u dekorativne svrhe, jer ako unesete elemente ovog organskog materijala, vaša kuhinja će postati ipso facto topla.

5

6.Veštačko svetlo je takođe veoma važno

Čak i ako imate prirodno svetlo preko dana, od zalaska sunca pa do kraja večeri, veštačka svetlost će igrati važnu ulogu u vašoj kuhinji. Potrebno je da imate svetlosne tačke koje dobro osvetljavaju radne prostore. Bilo da su u pitanju halogena svetla ili LED sijalice uvučene u plafon, važno je da odaberete istu svetlosnu nijansu – naravno toplu.

6

7.Udružite se sa bojama

Uvek birajte tople tonove, bilo da birate pločice ili da krečite zidove, jer topli tonovi zaista utiču na raspoloženje i ohrabruju stvaranje intimne atmosfere. A istini za volju, povoljno utiču i na apetit!
7

8.Napravite svoju „slow“ kuhinju

Da, na kraju krajeva, postoji jedna nepobitna činjenica kada su u pitanju kuhinje. Ona glasi: idelana kuhinja je ona u kojoj se osećate dobro i sigurno. To jest, ona koja vas čini srećnim. U ovim vrstama kuhinja, odnosno u kuhinjama koje su opremljene svime što je potrebno za sporu pripremu hrane, jela napravljena s ljubavlju i začinjena prstohvatom radosti, imaju bolji ukus.

8

 

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

 

Izvor: Como Hacer Tu Cocina Mas Calida y Acogedora

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>