kuca-na-medaku-kupatislki-namestaj-po-meri-3-1030x687

8 ideja kako da vaše kupatilo uvek bude uredno i sređeno

Uprkos svim idejama, savetima i trikovima koje možete primeniti da biste imali savršeno kupatilo, uprkos kvalitetnom materijalu od kojeg je napravljen nameštaj, lepom i modernom dizajnu, kao što znate, ništa vam neće biti od velike koristi ako kupatilo nije uredno. Kupatilo kao kupatilo, traži prostor za čuvanje mnogih malih predmeta i proizvoda za higijenu koje koristimo, i baš zbog svoje funckije može praviti  haos koji će baciti u senku sve vaše napore da lepo izgleda.

Ne želimo da dopustimo da se to desi, naročito jer  imamo na raspolaganju razne efikasne ideje da nameštaj u vašem kupatilu doprinosi boljem uređenju i odražžavanju kupatila urednim. Danas ćemo podeliti sa vama 8 saveta koji će vam pomoći u ovoj nameri.

kuca-na-medaku-kupatislki-namestaj-po-meri-1030x687

1. Nameštaj po celoj dužini zida

Komad nameštaja  od zida do zida, koji zauzima celu širinu ili dužinu zida, nudi nam savršen prostor za skladištenje, na takav način  da neće biti ničega na vidiku i da će organizacija prostora biti upravo takva kakvu želite.

Nameštaj sa nogarima ili onaj koji je direktno na podu, obično ima veći kapacitet od visećih delova, tako da, ako imate prostora, napravite jedan dugačak komad kupatilskog nameštaja, iskoristite maksimalno dozvoljenu visinu i dubinu i tim jednim elementom rešite problem skladištenja kupatilskih stvari.

b1

2. Otvoreni nameštaj

Za ljubitelje otvorenog nameštaja imamo poruku da ih skroz podržavamo. Moderan je, često čini da samo kupatilo izgleda veće i da ima kapacitet skladištenja stvari.  Ipak, treba povesti računa o sledećem: predmeti koje držite na u otvorenom nameštaju će biti svima na vidiku i biće više izloženi uticaju vlage.

b2

3. Ugradni ormari

Ako postoji nešto što nam daje mogućnost uvođenja reda u prostor, to su ormari. Ovoga puta, kupatilski. Pomoćni ili uvučeni, sve zavisi od vaših mogućnosti, no za šta god da se odlučite, ugrađivanje ormara u kupatilu će vam sigurno dati ono što tražite: organizaciju prostora.

b3

4. Police

Mogu zauzeti samo deo jednog zida, možete im posvetiti i celu visinu do plafona, i naravno,  možete ih, kao i sve druge elemente nameštaja, napraviti po meri.
Police ne samo da nam daju prostor za skladištenje i organizovanje različitih gelova, krema, kupki, i ostalih kozmetičkih proizvoda, već ujedno čine kupatilo i lepšim i funkcionalnijim. Sa policama imate duplu dobit: sve na dohvat ruke i sve u savršenom redu.

kupatilski-namestaj-po-meri-naselje-stepa-stepanovic-2

5. Iskoristite svaki slobodan kutak

Toaleti sa ugradnim vodokotlićem su vizuelno lakši i izgleda čistije, a to je prednost, bez obzira što se prilikom ugradnje mora „zakinuti“ nekoliko centimetara od kupatilskog prostora.
Dobra vest je da, kada se podeli, možete zatvoriti vodokotlić, a preostali prostor u gornjem delu zida možete iskoristiti  tako što ćete ga pretvorili u ugradni ormar.

b4

b5

6. Prostor pored kade

Pretpostavimo da je vaša kada duga 170 cm, i do zida imate višak prostora od 30 cm. Šta ćete uraditi s tim prostorom? Mi kažemo da biste mogli napraviti jednu skrivenu policu koja će popuniti tu rupu i koja će, dodatno, rešiti dva problema: problem manjka prostora za skladištenje proizvoda za higijenu i problem nereda u kupatilu.

b6

7. Police iznad WC šolje

Još jedan deo zida koji često ostaje neiskorišćen. Kad kažemo police, ne moraju to biti one klasične, možete napraviti i kocke ili čak držati stvari u korpama na policama – sve dolazi u obzir, samo je važno da iskoristite taj prostor iznad WC šolje i da od njega napravite saveznika u organizaciji kupatila.

b7

8. Koristite pletene korpe

Jeste da smo ih upravo spomenuli kao jedan od načina da iskoristite gornji deo zida, ali pošto su toliko lepe i moderne, a ima ih i različitog dizajna i veličina, odlučili smo da im posvetimo par posebnih redova.
Ipak, ma kako lepe bile, imajte u vidu da su i one otovrene i da bi bilo zgodno da, pre nego što se odlučite za ovakav način organizovanja stvari,  povedete računa o količini vlage u kupatilu.
b8

Izvor: Mil Ideas