esta603010

7 saveta koji će vam pomoći da besprekorno dekorišete dom

Znamo da dekorisanje kuće nije lak zadatak, zato vam predlažemo nekoliko, tačnije 7 saveta kako da uredite prostor i da budete sigurni da su svi estetski imperativi ispunjeni. Ovo, naravno, ne znači da će  nepridržavanje ovih saveta imati za posledicu neukusno uređen dom, ali svakako znači da će ovakav način dekorisanja enterijera biti pun pogodak.

1. Obratite pažnju na raspored nameštaja

Pre početka kupovine, posmatrajte i promatrajte, da ne kažemo planirajte. Nije dovoljno da imate ideju i da vam se „na oko“ nešto dopada. Treba da izmerite svaki centimetar u stanu, da proverite koji su mu potencijali, jer ćete samo tako biti sigurni da se prilikom unošenja nameštaja nećete hvatati za glavu. Takođe treba pogledati raspored kablova, gde su utičnice, a gde prekidači. Veoma je važno to da znate da biste napravili optimalnu postavku nameštaja i uređaja kojima je potrebna elektirčna energija.  Pored toga, potrebno je imati u vidu da li su zidovi ravni ili imaju stub koji ih razdvaja. Ako imaju, na tom zidu  sigurno ne možete planirati da smestite kauč. Ali možete neku policu koja poravnava prostor oko stuba.

casa disposicion

2. Izaberite svoj dekorativni stil

Iako je tačno da se danas nekoliko dekorativnih stilova sasvim lepo može uklopiti i napraviti smislenu i lepu celinu, ako ne želite da rizikujete, vi ipak razmislite koji dekorativni stil vam se najviše dopada, ili sa kojim se identifikujete, i držite se isključivo njega kada krenete sa dekorisanjem. Ako nemate određenu ideju, konsultujte časopise i eksperte koji vas mogu posavetovati.

imagen estilo

3. Primenite pravilo tri trećine

Još jedan od naših saveta za sve one koji žele bez rizika da dekorišu kuću je da poštujete pravilo tri trećine: recimo, neka vam podovi budu tamne boje, plafon i zidovi svetlih i neutralnih boja, a nameštaj i dodatni dekorativni elementi neka budu srednjih tonova. Naravno, ako imate svetliji parket, nećete ga menjati zbog ovog pravila, niti ćete zbog toga birati isključivo beli nameštaj, samo ćete, da biste postigli harmoniju prostora, gldeati da nameštaj bude u svetlijim tonovima, a zidovi beli ili krem.

tres tercios

4. Kao i pravilo 60-30-10

Ovo je odnos koji daje nepogrešive rezultate kada se radi o izboru boja stana. Kako se primenjuje? Koristite odnos od 60% za bele, neutralne ili lakše boje. Ove boje se kombinuju sa drugim interesantnijim bojama (pastelne boje su savršene) koje čine 30% proporcije. Ostavite najintenzivnije tonove za prisustvo u najmanjem procentu i  jake boje ispoljite kroz detalje i neke manje elemente dekoracije.

60-30-10 otra vez

5. Uložite u kvalitet nameštaja

Znamo da ulaganje u plemenite materijale može biti a priori skuplje, ali će vam se ovo na duži rok  sigurno otplatiti. Zato, ako vam budžet dozvoljava, priuštite sebi kvalitet makar kroz one komade nameštaja koje baš ne biste često da menjate.

calidad

6. Koristite dnevnu svetlost

Ako imate dovoljno sreće da živite u kući sa puno prirodnog svetla, iskoristite to. Ako s druge strane imate slabo osvetljenu kuću, obratite pažnju na ove savete: koristite neutralne ili svetle boje koje pojačavaju efekat svetlosti, izbegavajte kontraste i uložite u XXL ogledala. Ovi elementi će, pored svetlosti, stvoriti osećaj većeg prostranstva.

espejo grande

7. Naoružajte se idejama

Gledajte, čitajte i putujte. U časopisima za dekoraciju enterijera i na internetu možete naći stotinu saveta, fotografija i objašnjenja koji će vam pomoći da makar steknete ideju kako želite da dekorišete dom. Dakle, ako ne znate odakle uopšte da počnete, ovo neka bude prvi korak koji ćete napraviti. Sledeći korak, naravno, neka vam bude konsultovanje sa stručnjacima, jer ćete želeti da se vaše ideje uklope u realnost, a oni vam u tome mogu najbolje pomoći.
Izvor: Alejos Form

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>