11-11

7 saveta kako da svoje kupatilo ulepšate vintidž stilom

Vintidž (engl. vintage) znači retro, klasični, antički, nekadašnji… Odnosi se na predmete koji datiraju iz nekog drugog razdoblja.

U tom smislu, vintidž stil je stil koji podseća na prošla vremena, a predmeti koji pripadaju ovom stilu mogu pripadati različitim periodima i stilovima koji su nekada bili aktielni.

Lepota ovog stila je što može da ga definiše samo jedan predmet, jedan element, makar se radilo o malenom detalju.

Mi danas ovu tvrdnju potkrepljujemo idejama koje se tiču kupatila i pozivamo vas da ih pogledate, a potom razmislite da li bi i vašem domu godila jedna novina u vidu uspomene na starine 😊

7
1.Prava mera vintidž začina

Pre nego što počnete razmišljati o detaljima, stanite i razmislite u kojoj meri bi vam prijalo njihovo prisustvo. Ne možete baš svaki komad nameštaja obeležiti u ovom stilu, naročito zato što je vintidž kao takav veoma rastegljiv pojam, pa vi vam se, ako napunite prostor ovakvim elementima, sve činilo prenatrpanim i teškim. Zato, odredite meru!

1

2.Slavina ili baterija

Ako želite da igrate na sigurno, bez bojazni da ćete dugoročno uticati na stil kupatila i bez bojazni da će vaša ideja biti teško ostvariva, izaberite slavinu za lavabo ili bateriju za kadu i tuš kabinu.

2

3.Lavabo ili kada

Možete izabrati neki nov, moderan ali u vintidž stilu, a možete i dati na ponovno oživljavanje stari lavabo koji je služio vašim bakama i dedama. Naravno, ukoliko je i dalje u životu. Što se kade tiče, verujemo da je pametnije da izaberete novu u ovom stilu – ponajviše iz higijenskih i praktičnih razloga.

4

4.Komad nameštaja

Ako birate komad nameštaja u ovom stilu, najbolje je da se konsultujete sa stručnjacima za dizajn enterijera i da proverite koji materijal bi najbolje odgovarao za kupatilo, kao i koji bi se materijal najbolje uklapao u linije koje ste izabrali. Ne zaboravite da vintidž ne pripada jednoj epohi ili vremenu i da je zato važno da znate šta konkretno želite, jer nije isto negovati stil tridesetih i stil sedamdesetih.

3

5.Pod ili zidovi

Okej, odmah da se složimo da nije u pitanju promena detalja 😊 Ulaganje u pod ili zidove je nešto ozbiljnije prirode, a i efekti su dugoročniji, tako da vam savetujemo da budete sigurni u svoju želju, pre nego što je sprovedete u delo. Naravno, nijedna odluka nije pogrešna, ali pod uslovom da znamo zašto smo je doneli.

6

6.Ogledalo

Hajde da ponovimo: dovoljan je samo jedan detalj koji će biti dovoljno efektan da transformiše ambijent. A kad pričamo o efektnim detaljima, nemoguće je da ne pomenemo ogledalo. Ogledalo može da izmeni izgled bilo koje prostorije, a kupatilo, koje po prirodi nije natrpano stvarima, zaista može da se preporodi. Zato, nemojte se libiti da upravo kroz ovaj detalj unesete dašak vintidž stila u svoje kupatilo.

8

7.Osvetljenje

Drugi detalj koji može da izmeni prostor jeste osvetljnje. Preczinije, lampe, lusteri, svetiljke… Budući da se estetika ovih predmeta živahno i aktivno menja – od lampi i fenjera, do današnjih laserskih svetala – verujemo da će zaljubljenici vintidž ideje sigurno pronaći neki detalj koji će, uz podsećanje na prošla vremena, sijati u njihovom kupatilu.

9

 

 

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: El Mueble