portada

7 poruka koje vam šalje mali stan

Kada ste u situaciji da površinu kuće računate u cm, pa čak i u milimetrima, pronalaženje odličnih rešenja koja su istovremeno i lepa i praktična, nisu želja, već potreba. I to je upravo ona situacija kada znanje i domišljatost dizajnera enterijera može napraviti značajnu razliku i od prostora koji je nedovoljan, napraviti okruženje koje ima sve što mu je potrebno.

Oštro oko stručnjaka čini da, kada većina nas vidi probleme, oni vide rešenja.  To je zato što oni mogu da čuju poruke prostora i da nam ih prenesu u vidu plana opremanja. Danas vam mi prenosimo neke od njih – konkretno 7 i nadamo se da će vam pomoći kada budete opremali svoj stan. Evo kako one glase:

1.Oslobodi me pregradnih zidova

To je jedna od glavnih poruka malih stanova i jedna od najvažnijih reformi: rušenje pregrada kako bi se stvorio veći i ugodniji dnevni prostor. Ne samo da dodajete metre, već najčešće dobijate i lepši prolaz, a i veći priliv svetlosti.

1pregradnizid

2.Više volim klupu od stolica

Kada morate da iskoristite svako mesto u trpezariji a raspolažete minimalnim prostorom, nemojte se dvoumiti između klupe za sedenje i stolica. Izaberite klupu i na taj način ćete dobiti više mesta za sedenje. Takođe, ako postupite mudro, dobićete i sanduk za skladištenje stvari.
2klupa

3.U dnevnom boravku želim samo nameštaj 3 u 1

U malim stanovima, nameštaj u dnevnoj sobi više nije samo pomoćno sredstvo za postajanje prijatnog ambijenta. Polica za televizor više nije samo polica za televizor, već i element za čuvanje stvari, polica za knjige ili … Iz tog razloga, izuzetno je važno da se konsultujete sa stručnjakom koji će umeti da vam ponudi rešenje za dnevnu sobu koja će biti po vašem ukusu, a koja će ispunjavati funkcionalne zahteve dvnevnog boravka.

3 namestaj3u1

4. Biblioteku želim od poda do plafona

Da se razumemo, okupacija i kolonizacija zidova radi skladištenja postaje nužnost u malim prostorima. Ako ste zaljubljenik u knjige, iskoristite celu visinu zida da napravite kućnu biblioteku, čak i ako imate visoke plafone. Na taj način ćete, pored toga što ćete naći prostor za knjige, takođe ukrasiti ambijent.

4biblioteca

5. Pamet u glavu kad praviš uzglavlje kreveta u spavaćoj sobi

Umesto uzglavlja u vidu ploče, napravite sanduk za skladištenje stvari. Ma koliko uzan bio, verujte da će vam koristiti, ako ni za šta drugo, a to makar da odložite zimske pokrivače tokom letnje sezone.
5cabecero

6. Iskoristi na lak način prostor ispod prozora

Najčešće ovaj prostor ili ostavimo prazan, ili ga opteretimo nekim masivnim komadom nameštaja. U malim stanovima, zapravo je rešenje nešto između. Lagan komad nameštaja, koji neće zasmetati ni svetlosti, ni suncu, ali ni pogledu kroz prozor –  pravo je rešenje.

6ispodprozora

7. Kreveti na sprat su i te kako IN

Ako više dece deli dečju sobu, prostor koji zauzimaju kreveti zaista nije zanemarljiv. Zato verujemo da su kreveti na sprat veoma praktično rešenje. U nekim slučajevima, kada vam kapacitet prostorije to dozvoli, možete se odlučiti za krevete sa fiokama ili dodatnim „aksesoarima“.

 

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

 

 

Izvor: El Mueble

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>