vertical 2

6 saveta kojima treba da se vodi svako ko oprema mali stan

Nedavno smo vam pisali o malim kuhinjama i kupatilima koje možete urediti na najbolji mogući način ako budete pratili savete koje smo podelili sa vama. Nekako se ispostavilo da je bilo 6 ključnih faktora, a u današnjem blogu se bavimo generalnim uputstvima kojih, gle čuda, ima isto šest 😊


1.Minimalizam

Što manje, to bolje, ili manje je više – eto, to je premisa koja je neophodna kako bi se obezbedili ostali uslovi da mala kuća bude sređena, prostrana onoliko koliko je to moguće, i istovremeno funkcionalna. Oslobađanje prostora od nepotrebnih stvari, biranje funkcionalnog nameštaja sa kapacitetom skladištenja, neutralne boje i minimalni ukrasi – eto, to vam je potka za ostale manevre.

Minimalismo

Minimalismo_2

 

2.Višenamenski nameštaj

Zahvaljujući velikom broju ideja koje nam daruju dizajneri enterijera,  u današnje vreme je veoma lako iskoristiti prostor u kući zahvaljujući raznolikom nameštaju sa različitim namenama koji olakšava život. Stolovi na rasklapanje, stolice koje se mogu sklopiti, kreveti sa sandukom, kauč na razvlačenje … najbolji su saveznici malih kuća.

muebles f3

muebles funcionales

3.Vertikalni prostor

Još jedan adut u malim stanovima je upotreba vertikalnog prostora, odozdo prema gore. Postavite police ili ormare do plafona, klupe sa prostorom za skladištenje, kutije ili korpe ispod ormara. Na taj način nećete imati sve na otvorenom, a iskoristićete maksimum prostora.

vertical

4.Ugradni ormari

Ugradni ormari po meri su neophodni za postizanje željenog efekta, a to je maksimalna opremljenost malog stana. Tačno je da je za njihovu izradu potrebno više ulaganja nego za kupovinu ormara iz serijske proizvodnje, ali se dugoročno isplati.

armario_empotrado

vertical 2

5.Sve čisto i uredno

Neka sve površine budu čiste: radne površine i stolovi, posebno u kuhinji i kupatilu. Da biste to postigli, iskoristite rešenja koja možete tražiti od dizajnera nameštaja – pod uslovom da ste se odlučili da svoj dom opremite nameštajem po meri – kao što su pregrade, fioke, sanduci, police…

despejado2

despejado

6.Iskoristite uglove

Maksimalno iskoristite uglove svoje kuće tako što ćete u njih postaviti nameštaj po meri koji vam omogućava skladištenje svakodnevnih predmeta. U kuhinjama malih kuća, ugaoni nameštaj znatno olakšava život.

esquina

Nadamo se da su vam ovi saveti makar okvirno dali ideju u kom pravcu treba da razmišljate kada opremate mali stan. Oko detalja i ostalih bonus trikova, uvek se možete dogovoriti sa dizajnerom enterijera koji će vam pomoći u opremanju. Naravno, pratite i našu stranicu, jer cilj blogova koje pišemo za vas upravo i jeste da vam olakšamo opremanje, dekoraciju i održavanje životnog prostora 😊

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

Izvor: Orden en Casas Pequeñas

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>