6 komada nameštaja koji će vam olakšati život u maloj dnevnoj sobi

Mali stan obično znači mnogo vremena provedenog u maloj dnevnoj sobi. Međutim, ovo uopšte ne mora da bude toliko strašno.

Potrebno je samo da napravite pravi raspored, kao i da unesete u nju nekoliko komada nameštaja po meri koji od ovog malog prostora čine multifunkcionalnu dnevnu sobu.

Evo šta vam je potrebno:

1. Klub sto sa puno prostora za skladištenje

Iako mali i tanak klub sto može delovati primamljivo, za vašu malu dnevnu sobu idealan je klub sto koji ima mnogo fioka i vratanaca.

Sve što bi inače stajalo izloženo, odavalo utisak nereda i vizuelno smanjivalo prostor, možete složiti unutar vašeg klub stola.

Ukoliko niste sigurni kakav biste klub sto odabrali za vašu dnevnu sobu, pročitajte više o tome na našem blogu: Kako da izaberete pravi klub sto za dnevnu sobu.

2. Kauč na izvlačenje

Velike, stilske sofe su zaista prelepe, ali to nije dobro rešenje za malu dnevnu sobu.

Umesto rogobatnih komada nameštaja, birajte moderne kauče i fotelje na izvlačenje, jednostavnih linija ali u zanimljivoj boji koja se uklapa ili pak odstupa od ostatka prostora.

Naravno, obavezno je da kauč ima prostor za odlaganje posteljne u svojoj unutrašnjosti. Na taj način lako ćete dnevnu transformisati u spavaću sobu, bilo da vi spavate tu ili imate goste koji će prespavati.

3. Sporedni stočići koji se mogu koristiti i za sedenje

Ovo je jedan od esencijalnih komada nameštaja za male dnevne sobe.

Umesto klasičnih sporednih stolova koji zauzimaju previše prostora, odaberite stočiće koji su nalik stolicama, na kojima se može sedeti, držati posluženje tokom proslava, ali i saksije sa cvećem i časopisi tokom svakodnevice.

Uzani panjevi su takođe odličan izbor, a mogu delovati i pomalo rustično i uneti šik duh u vaš prostor. Na taj način imate dva u jednom – stolicu i stočić.

 

4. Sto na izvlačenje

Ukoliko je vaša dnevna soba ujedno i trpezarija, idealno rešenje za vas je sto za ručavanje „na izvlačenje“.

Umesto velikog trpezarijskog stola sa mnoštvom stolica odaberite manji, čije se ivice po potrebi mogu izvući kako bi se dobilo dovoljno mesta. Još jedno dobro rešenje je ugradni trpezarijski sto, koji se ugradjuje na zid, te po potrebi spušta i podiže.

Sa ovakvim rešenjem tokom svakodnevice sto vam neće smetati, a kada priređujete obroke za više ljudi imaćete gde da ih smestite.

Ovakav sto možete napraviti i po meri.

5. Podeljena sofa

Osim klasičnih kreveta na izvlačenje, za vašu malu dnevnu sobu možete nabaviti i udobnu sofu koja je podeljena na zone, čiji se delovi mogu lako premeštati po potrebi.

Dobro rešenje su sofe koje su u jednom delu produžene, tako da se na njima može komotno spavati.

Sa ovakvom sofom dobijate pregršt mesta za sedenje kada imate goste, ali i udoban krevet za spavanje.

 

6. Pregradni pano ili paravan

Ako je vaša mala dnevna soba ujedno i kuhinja ili trpezarija, možete ove sekcije podeliti interesantnim panoom, policom za knjige ili paravanom, kako biste vizuelno dobili efekat različitih prostorija.

Možda najbolje rešenje jeste pregradni „zid“ – polica, napravljena od dobrog materijala i u skladu sa ostatkom prostorije. Na nju možete naređati knjige i ukrasne, vama drage, predmete i vaze.

Izvor: www.elledecor.com

Ukoliko razmišljate o nameštaju po meri

 

Ili pogledajte neke od naših radova

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>