intro

50 čudesnih kvadrata po meri i ukusu stanara

Ima samo 50 metara kvadratnih, ali mu ničega ne manjka. Zapravo, sada, nakon reforme, ništa mu ne nedostaje: ima više svetla, više prostora i mnogo lep karakter.

Zato i delimo sa vama priču o ovom stanu – da bismo vas inspirisali i podstakli da razmišljate o svim neiskorišćenim potencijalima doma u kome živite, a koji se mogu, uz malo mašte, volje i kreativnosti, iskoristiti na najbolji način.

Dizajnerka enterijera ovog stana koji se nalazi negde na Iberijskom poluostrvu, sprovela je reformu koja je podrazumevala uklanjanje hodnika, što je dalo mnogo širu sliku. A da bi se kuhinja proširila, ukradeno je 60 cm od dnevne sobe. No, da ne dužimo više s uvodom, hajde da vidimo kakav je krajnji rezultat!

* Dobijena svetlost, osećaj prostranstva i još ponešto

Više prostora dao je hodnik koji je ograničavao dnevnu sobu, više svetla otvaranje prozora na maksimum potencijala, i još veći osećaj setlosti sa apsolutističkim belim zidovima i sofom. To je bila namera dizajnera enterijera u ovoj reformi. Svetao i ogroman tepih takođe pomaže da se svetlost raspe po prostoru.

1

 

* Biblioteka: ogroman a ipak neprimetan kapacitet

Biblioteka čini veliki deo ove sobe, ali skoro da uopšte nema nikakvu vizuelnu težinu: simetrična je, gipsana, lakirana, bez ručki … Čak su i svetla integrisana. A da li ste primetili kako su postavljene knjige? Tako da su sve u istom tonu. Između ostalog, i to je razlog što ovaj deo sobe deluje umirujuće i opuštajuće.

2

 

* Stvaranje stila kroz poigravanje kontrastima

Sa belom bojom, kao polaznom osnovom, lako je igrati igru antagonizm boja, stilova i materijala: crna i bela, industrijski i vintidž, zlato i hrom… I to je sve što je potrebno za kratak opis stila ovog doma.

3

 

* Dva komada koji obeležavaju karakter

Površina stana nije davala mnogo prostora mašti, ali se našlo dovoljno za dva veoma posebna komada, koji naglašavaju dekoraciju: za jedan stari i jedan moderan komad, jedan sa potpuno ravnim linijama, a drugi sa obrađenim i rezbarenim drvetom.

4

 

* Vitrina koja inspiriše

Ovaj komad nameštaja osvojio je ovo privilegovano mesto u stanu. Vitrina koja izgleda kao lagana i nežna verzija ormara, istovremeno omogućava da posuđe u njoj izgleda savršeno. I to i jeste cilj igre: da komad nameštaja bude i lep i praktičan i usklađen sa enterijerom.

5

 

* Otvaranje prozora između prostorija

Mi smo navikli da prozori postoje tamo gde je direktan izvor svetlosti, ali situacija na terenu često ne pogoduje takvom luksuzu – naročito ne u poslednje vreme. Ovaj prozor, umetnut izmešu nekada hodnika (koji nije imao priliv svetlosti) a sada dnevne sobe i kuhinje, napravio je pravi preobražaj i stvorio osećaj otvorene, prostrane i svetle kuhinje.

6

 

* Dobijen je prostor za obedovanje

„Imati priliku da kuvaš i komotno se smestiš da jedeš u kuhinji, danas je privilegija velikih stanova,  ali je dizajnerka enterijera smislila da zakine 60cm prostora od dnevne sobe, a kuhinjske elemente dizajnira po meri uskog a dugačkog prostora, i na taj način je uspela da vlasnicima omogući komotno obedovanje u kuhinji. Predivno, zar ne?!

7

 

* Otvaranje grede za isticanje industrijskog stila

Ovo je bilo lako ostvarljivo. Nema nikakve misterije: uklonjen je malter sa grede i onda je ona prelakirana. I to je sve, a rezultat je neverovatan izgled i originalnost prostora. Primetite da je ista stvar urađena sa stubom pored vitrine – ovoga puta, u pitanju je stub.
8

 

* Ogledalo do plafona

Na taj način dobijen je utisak visine i prostora. Da bi se taj utisak pojačao, slavine su ugrađene u zid koji je prekriven istim materijalom koji smo takođe videli u kuhinji.

9

 

* Veliki cipelarnik u hodniku

Uložen je veliki trud da bi se dobio najveći mogući ormar i stalak za cipele u hodniku, a sve u cilju optimizacije prostora. Ima istu završnu obradu kao biblioteka, samo što je cipelarnik 28 cm dubok, što je taman da na svaku policu stanu dve cipele.

10

 

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

 

 

Izvor: El Mueble

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>